Ток удари четирима души, докато са премествали шатри тази сутрин

...
Ток удари четирима души, докато са премествали шатри тази сутрин
Коментари Харесай

Майката на загиналия от токов удар мъж във Варна: Върхът на шатрата е опряла в жица с високо напрежение

Ток удари четирима души, до момента в който са премествали шатри тази заран в Университетската ботаническа градина във Варна. случаят стана в 7 ч.

Един от тях – на 33 години, умря на място, а други трима са в реанимацията на Военноморската болница. Те са с леки изгаряния.

По данни на Министерство на вътрешните работи четиримата мъже са служащи, които са изграждали шатра за иден кетъринг

" Няма заплаха за живота им, само че ще останат под лекарско наблюдаване до понеделник ", заяви началникът на болничното заведение проф. Ивайло Въжаров.

Майката на починалия мъж сподели пред Българска национална телевизия, че когато тръгнали да опъват шатрата, нейният връх опрял в жица, по която е имало високо напрежение и по този начин се е стигнало до случая.  

Окръжната прокуратура във Варна управлява досъдебно произвеждане за случая в Екопарк Варна, оповестиха от държавното обвиняване в крайморския град.

Според първичната информация по случая по време на монтаж на платформа е обиден далекопровод, вследствие на което токов удар блъснал четирима служащи.

Изясняват се събитията по случая. Извършват се огледи на местопроизшествието, откриват се и се разпитват очевидци на случая.

Назначени са съдебно-медицинска и други експертизи. Инспекцията по труда също е известена и е почнала инспекция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР