Тогавашният премиер Бойко Борисов е завел дело срещу Манолова за

...
Тогавашният премиер Бойко Борисов е завел дело срещу Манолова за
Коментари Харесай

Борисов осъди Манолова за клевета. Била накърнена личната му чест

Тогавашният министър председател Бойко Борисов е завел дело против Манолова за обидни думи и изрази по негов адрес, а точно:

„ Тази заран във вашата телевизия беше един нахален човек, който избълва редица клюки, обиди и грозни внушения. Срам ме е поради него, позор ме е, че това е индивидът, който ни съставлява пред света “.

В акта Борисов твърди, че изказаните от Манолова думи и изрази са унизителни и обидни за него, като той ги е възприел извънредно тежко, накърнена е била неговата персоналната чест и достолепие му.

Борисов претендира за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в психически, душевни и прочувствени болки и премеждия.

Той оспорва и думите на Манолова, че е пуснал братя Галеви да избягат от правораздаването.

И още от претекстовете на Борисов: „ На първи ноември 2019 година по време на брифинг с присъединяване на Мая Манолова, излъчен по голям брой електронни медии, както и оповестен от нея посредством обява в персоналния й профил във Facebook, тя е изнесла следните оскърбителен и позорящи изказвания във връзка с ищеца:

„ Той, индивидът, който пусна, извинявайте, позволи братя Галеви да се укрият от правораздаването и да изоставен страната, в народен ефир призна, че са фактор в кметските избори в С. “

Според водача на ГЕРБ употребяваните изразни средства против него го показват като безсъвестен човек, не подхождат на обективната истина и съставляват приписващи му закононарушение изказвания.

Преценявайки всички доказателства по делото съдът намира, че от страна на Манолова е осъществено противоправно действие, изразяващо се в разпространение на оскърбителен изказвания по връзки на Борисов, които са уязвили неговата чест и достолепие, положителното му име в обществото и неговия престиж, причинявайки му неимуществени вреди.

Решението на съда може да бъде обжалвано.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР