Тогава тя тежи едва 37 килограма при 166 сантиметра ръст

...
Тогава тя тежи едва 37 килограма при 166 сантиметра ръст
Коментари Харесай

Яла е русенско варено с четка за зъби

Тогава тя тежи едвам 37 кг при 166 сантиметра растеж

Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова разкри, че ще остане на поста до идващите Олимпийски игри в Лос Анджелис през 2028 година. Въпросът дали това ще се случи витаеше в общественото пространство още от деня, когато нашите диаманти не съумяха да се класират за финала на игрите в Париж поради нелепа груба неточност. Сега всички си отдъхнаха с облекчение, откакто Весела заяви новината. Жалкото е друго – че четири от петте девойки в ансамбъла няма да бъдат към този момент в него. Според осведомени треньорката въпреки и мъчно е взела това решение, въпреки формалното известие да е, че те самите са решили да се откажат.

Весела Димитрова е позната със своя мощен и непоколебим темперамент, въпреки и мъчно да взема такива решения, това тя го прави поради високите цели, които има и поради това, че постоянно обича да рискува.

Затова и художествената ни гимнастика постоянно е била водещ спорт в България. Със сигурност обаче тя ще се погрижи за девойките си с които безпределно доста се гордее. И които дадоха всичко от себе си, с цел да поправят тази толкоз мъчителна неточност в съчетанието си с пет обръча на Олимпиадата.

Весела застана отпред на националния тим откакто се върна от Швейцария през 2017 година и размени на поста извънредно сполучливата Ина Ананиева, която тогава се отдръпна в отпуск по майчинство. Между другото, двете са доста положителни приятелки още от детските си години, когато играят дружно при Нешка Робева в националния тим и под нейно управление стават международни и европейски вицешампионки с ансамбъла (1991, 1992). Весела идва в София от родната си Варна още 12-годишна. Докато е в ансамбъла, с Ина постоянно разделят една стая. Диетите още от този момент не са й непознати. Случвало й се е да яде русенско варено в Япония с четка за зъби. Тогава тя тежи едвам 37 кг при 166 сантиметра растеж.

Преди да поеме националния отбор, Димитрова работи с тима на Швейцария, а медиатор в контактите й е Мария Гигова.

Животът зад граница не е елементарен за Димитрова. Цяла година минава, до момента в който варненката свикне с швейцарското успокоение и подписва контракт за 4 година Разкрива, че най-трудно й е било с езика, макар че приказва британски. Две от гимнастинките обаче са от немската част на Швейцария, други две от френската и още толкоз от италианската. Накрая ги научава на български и те броят и знаят всички термини на нашия език.

На първото съревнование обаче като вижда българките, тя се просълзява. Случвало й се е да побеждава България, когато е отпред на Швейцария. В този миг се усеща задоволена от работата си, само че от друга – сърцето й се свива.

Преди 7 години обаче, когато се впуска предизвикването да поеме българския тим, фамилията й е единственото съмнение – то към този момент се е открило в Швейцария. Тогава 16-годишната й щерка Лидия е шампионка в страната на шоколада към този момент 5 година, а майката обича да шие триката на дъщеря си. Образованието също е приоритет за младата гимнастичка, тъй като тя учи в доста елитна гимназия – всички предмети, са три езика: британски, френски и немски и се оправя доста добре. В решаването на проблема какво да прави се притичва-Анелия Станчева, сестрата на Весела, която също е треньор по художествена гимнастика и поема грижите за момичето. Сега Лидия вече23-годишна и се занимава с филантропични науки. Съпругът на Весела също е състезател – Венцислав Димитров е някогашен футболист на „ Славия “.

Семейството се разделя не за първи път поради професионални задължения, по тази причина отсъствията се одобряват и от двамата като нещо обикновено. Малцина знаят, само че заниманието на треньорката са конете.

В Швейцария тя се научава да язди както и да се грижи за четириногите. Обожава всякаква музика, върви постоянно и на кино. Домашният любим Монако, йоркширски териер, е нейната уязвимост. Весела не е доста по диетите, само че се стреми да не яде самун и сладки неща. Обича да си хапва салати и месо и пие доста вода. Води здравословен метод на живот, с повече физически извършения и интензивност. Това е „ тайната “ й за страхотната фигура, която е съумяла да резервира даже на 47 години.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР