Точно в полунощ започна 18-ото преброяване на населението в България.

...
Точно в полунощ започна 18-ото преброяване на населението в България.
Коментари Харесай

Започна националното онлайн преброяване

Точно в среднощ стартира 18-ото броене на популацията в България. То ще събере цялата информация за броя, демографската конструкция и социално-икономическите характерности на популацията, както и жилищните условия на семействата в страната.

Електронното броене е електронното до 17 септември, а по-късно преброителите ще посещават домовете. На тях или по телефона би трябвало да се съобщи кода от електронната регистрация. Още в първите часове обаче уеб сайтът е бил нападнат от хакери.



Атаката е блокирана. Специалистите бързо са открили IP - адресите на причинителите. Очакват се още офанзиви, само че от Национален статистически институт се надяват, че няма да са сполучливи.

Защитата на уеб страницата е четиристепенна и апелът на Национален статистически институт е хакерите да не се пробват повече, тъй като затрудняват преброяването.

Сайтът на Преброяване 2021 е

Друг зов е хората да се преброяват онлайн, тъй като става по-бързо и без заплаха от болест, както и да оказват помощ на свои близки, които изпитват усложнения с компютрите.

" Това е извънредно значим развой за всички нас, за всички жители, за всяко едно домакинство, това е значим развой и за мен. В качеството си на вицепремиер аз имам вяра доста в потребността да имаме информация, да имаме данни, за това каква е нашата страна, какво е нашето общество. Само на тяхната база можем да взимаме верните решения.Повярвайте ми, преброяването през днешния ден ще се отрази на качеството ни на живот на следващия ден! ", сподели Атанас Пеканов, длъжностен вицепремиер по ръководство на европейските средства.

" Първата регистрация беше осъществена още в първата минута и до 7 ч., когато е първата ни отчетност, ние имаме преброени 3571 индивида, като съвсем половината от тези преброили се хора са в гр. София - 1503, във Варна също са много дейни - 321, Бургас - 241, Пловдив - 229 и тн. ", сподели Сергей Цветарски, ръководител на Национален статистически институт.

Целта е над 70% от популацията на България да се преброи електронно.

Глобата за безучастие в преброяването е 160 лева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР