Точно сто дни след нападението на ислямистката групировка Хамас“ в

...
Точно сто дни след нападението на ислямистката групировка Хамас“ в
Коментари Харесай

100 дни война между Израел и „Хамас“: Повече от милион камбани ще бият за освобождаването на заложниците

Точно 100 дни след нападението на ислямистката формация „ Хамас “ в Израел три столични църкви ще бият камбаните в символ на взаимност към апела за освобождение на израелските заложници, обединени в световното събитие " Един милион камбани ".

Инициативата е на външното министерство на Държавата Израел и планува в неделя, 14 януари, в 16:00 часа над милион камбани по света да зазвънят по едно и също време.

" Имаме удостоверение от три църкви в София, които сигурно ще се включат в самодейността и ще бият камбаните в символ на взаимност и като част от тази самодейност ", удостовери за Българска телеграфна агенция Аделина Василева от " Връзки с обществеността " на посолството на Държавата Израел в България.

Към събитието ще се причислят софийските храмове " Света Неделя ", " Въздвижение на Св. Кръст Господен " и " Св. Седмочисленици ".

Инициативата е отворена към всеки, който желае да се включи. Чрез обществените мрежи на посолството призоваваме жителите да вземат участие, добави Аделина Василева.

Кампанията е под надпис „ Една камбана може да бъде звукът преди бурята, милион камбани могат да раздрусат света ", а апелът на външното министерство на Държавата Израел към жителите: „ Вземете по една камбанка и се присъединете към нас като звъннете с нея тъкмо в 16:00 ч., с цел да помним, с цел да върнем заложниците вкъщи и с цел да не се повторя в никакъв случай повече “.

Днес се навършват 100 дни от началото на войната на Израел против " Хамас " и други терористични групировки в линията Газа.

След като бойци на " Хамас " отвлякоха към 240 души от Израел в линията Газа, техните родственици желаеха решителни дейности за освобождението им, съобщи през днешния ден ДПА.

В Тел Авив Форумът на фамилиите на заложници и изчезнали показа арт апаратура, наподобяваща тунелите в линията Газа, в които съгласно сведенията ислямистката формация към момента държи повече от 100 заложници. Макет на тунела има за цел да изрази солидарността към отвлечените.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР