Точно преди една година беше регистриран първият случай на коронавирус

...
Точно преди една година беше регистриран първият случай на коронавирус
Коментари Харесай

Една година от първия регистриран случай на COVID-19 в Пловд...

Точно преди една година беше регистриран първият случай на ковид в Пловдив. Началникът на незабавна помощ на болница „ Пълмед “, доктор Димитър Деликостадинов беше първият инфектиран с COVID-19 в града. За благополучие, той съумя да пребори вируса и да се възвърне сполучливо.

Тогава той описа пред „ Марица “ за претърпяното: „ Бях на работа, почувствах се зле на единия ден, а на идващия ден към този момент имах болки в мускулите, заболяха ме и очите. Както го разказват експертите, имах проблеми с усета и мириса. Вдигнах температура до 38, 7 градуса, която не е типична за грипа. При него температурата стигна от 38 до 40 градуса. “

По думите на доктор Деликостадинов, той не стигнал до апаратна вентилация, само че изкарал тежка форма на COVID-19 със зной, доста мощна кашлица и свалил 9 кг.

Още през март предходната година той прикани хората: „ Да съблюдават търпеливо наложените ограничавания, защото тези ограничения са за тяхно положително. Нека да слушат рекомендациите на Националния щаб, с цел да можем всички да се оправим по-бързо и сполучливо с тази пандемия. Решенията, които се взимат, са изцяло съответни и българинът би трябвало да разбере, че се вършат за негово положително, с цел да се запазят здравето и живота му. “

Оттогава вирусът е лишил живота на близо 12 хиляди души в България и повече от 2.5 милиона по света. Припомняме си за първия инфектиран в навечерието на следващото стягане на ограниченията за преодоляване на болестта. Към момента близо 8000 души са приети в болница. А над 600 са в интензивно поделение.

Продължава и процесът на имунизация с наличните дози, като през последните 24 часа са направени 4708 ваксини, с което общият им брой става 350 702.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР