Точно на 10 ноември - 34 години след свалянето на

...
Точно на 10 ноември - 34 години след свалянето на
Коментари Харесай

Продължава ли Руската църква да е квартира за шпиони в расо?

Точно на 10 ноември - 34 години след свалянето на Тодор Живков от власт и след съвсем два месеца под катанец, Руската черква още веднъж беше отворена за вярващите. Вече има и нов духовник, назначен от съветския патриарх - това е архимандрит Владимир Тишчук. Продължава ли храмът да е сцена на геополитически конфликти и квартира за шпиони в расо? На този въпрос потърси отговор журналистът Горан Благоев в ефира на Нова телевизия.

Отговорът е изрично " да ". Когато се приказва за геополитика, доста мощно усещане прави с какъв автомобил пристигна в първия ден от отварянето на Руската черква новият духовник - с украинска регистрация.

По отношение на шпионската част - когато българското контраразузнаване гони трима свещеници от съветския храм, тъй като съгласно ДАНС те са рискови за националната ни сигурност, е доста значимо кой идва на тяхно място. Горан Благоев разяснява, че има прикрит смисъл в това храмът още веднъж да отвори порти навръх 10 ноември.

" Струва ми се, че в тези жестове няма нищо инцидентно. Още повече, необичайно е, че самият протойерей Владимир Тишчук в интервютата, които чета, споделя, че той от 3 дни е в България. Защо тогава не е отворено на 9 ноември? ", съобщи Горан Благоев. Той дефинира идването на Тишчук в България като " промяна на пешка с офицер ".

" Непрекъснатото удряне по масата, че тази черква е Руска и ще се чува единствено съветската дума, е в прорез с всевъзможни църковни догми ", сподели още Горан Благоев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР