Точно както някои храни могат да бъдат естествени болкоуспокояващи, има

...
Точно както някои храни могат да бъдат естествени болкоуспокояващи, има
Коментари Харесай

Храни и напитки, които предизвикват главоболие

Точно както някои храни могат да бъдат естествени болкоуспокояващи, има и някои, за които се счита, че предизвикват до 30 % от мигрените и главоболията. Ето за какво е доста значимо да внимавате какво ядете и да избягвате тези храни, в случай че страдате от чести главоболия.

Преди всичко не би трябвало да „ пропускате “ хранения, даже в случай че сте на диета и желаете да отслабнете. Ако постоянно избягвате избрани ястия, можете да предизвикате намаляване на равнищата на кръвната захар, което може да докара до мигрена.

Опитайте се да се храните постоянно и здравословно като постоянно консумирате плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и немазно месо, което ще ви помогне да поддържате стройна линия, само че и което ще защищити тялото ви от „ недояждане “.

Ето храните, които предизвикват главоболие съгласно " Локално ":
Китайско и маринована храна
Азиатската храна нормално е цялостна със мощни подправки и към нея се прибавя мононатриев глутамат (MSG), подобрител на усета, който може да аргументи главоболие. Този подобрител на усета се намира в супи, замразени и модифицирани и консервирани храни. MSG се намира и в подкислени ферментирали храни или храни, които са били мариновани по някакъв метод.
Кофеин
Вярно е, че кофеинът в дребни дози може да увеличи бдителността. Големите количества кофеин обаче могат да доведат до нервност, бодърствуване, безпокойствие и мигрена. Кофеинът, в случай че се употребява дълготрайно време, може да докара до химическа приемливост на тялото, тъй че при ненадейно прекъсване на потреблението му може да се появи мигрена. Освен в кафето, кофеин се съдържа и в шоколада, газираните сокове, чайовете и енергийните питиета. Освен храни и питиета, богати на кофеин, би трябвало да избягвате и диетичните сокове, снаксовете и нискокалоричните сладкиши, защото те съдържат аспартам – неестествен подсладител, който също може да аргументи главоболие.

Прочетете още по тематиката:

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР