Точно два месеца след началото на сблъсъците в Близкия изток

...
Точно два месеца след началото на сблъсъците в Близкия изток
Коментари Харесай

Два месеца по-късно близки на пленените от Хамас заложници се надяват да ги видят отново

Точно два месеца след началото на конфликтите в Близкия изток близо 140 души към момента са заложници на Хамас. Семействата на някои от тях дойдоха в Брюксел в очакване Европейският съюз да окаже напън върху Катар. 

Братът на Йонатaн - Алон, е измежду отвлечените. Няма контакт с него, откакто от Хамас нахлуват в дома му в един от кибуците до границата с Газа.
По-голямата част от екипа по сигурността беше ударен и в кибуца имаше повече от 100 терористи. Трябваше да се заключа и да се апелирам. Тогава по-малкият ми брат - Алон, ми изпрати известие, че в къщата му има терористи. Каза, че се е скрил. Казах му, че го обичам и че е мощен. А той ми изпрати сърчице.
Йонатан Шамриз, брат на Алон

Първоначално околните на Алон мислят, че е погубен от Хамас. После обаче схващат, че е похитен в Газа. Сестрата на Дорон Стайнбехер също упорства тя да бъде освободена. Когато от групировката нахлули в дома ѝ, била сама. 
Получихме известие, че в кибуца има доста терористи. Веднага разговарях със сестра ми и ми сподели, че се опасява, че е сама под леглото. В 10:20 ч. приказва с майка ми, сподели ѝ какъв брой доста се опасява, че чува терористите да влизат в къщата ѝ. Плачеше доста, беше доста ужасена. Разговорът прекъсна ненадейно.
Янит Ашкенази, сестра на Дорон

 

30-годишната жена има потребност и от медикаменти, само че не се знае дали филантропичните организации са съумели да ѝ ги обезпечат.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР