Точният цитат на думите му са: Ще ли сте успешни

...
Точният цитат на думите му са: Ще ли сте успешни
Коментари Харесай

Елена Йончева Към Борисов: Оставка Или Извинение!

Точният откъс на думите му са: " Ще ли сте сполучливи публицисти вие, в случай че по няколко милиона страната ви заплаща за едно изявление взето? Питам: Ако за изявление страната България, през една от централите си, заплаща на журналистка за изявленията в чужбина по няколко милиона струвайки, които дори нашето държавно управление беше насила от предходното да доплати ".

Друга негова имитация от събитието, с която съдът приема, че е увредил Йончева, е " бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж - министър председател тогава ".

Тя отхвърли тези изказвания и прикани Борисов, в случай че стане известно в съда, че е излъгал, да напусне политиката.

Искът на Йончева беше за 20 хиляди лв., само че той не беше почетен напълно. Борисов и ГЕРБ са наказани да платят солидарно на Йончева компенсацията от 5000 лв., както и разходи за 825 лв..

В решението си съдът акцентира, че думите на Борисов са били ясно и недвусмислено ориентирани точно към Йончева и публиката е стигнала до този извод, без да се постановат тълкования.

Според Йончева това дело е посочило, че един политик не може непрекъснато да лъже и би трябвало да носи отговорност за думите си.

" Всички политици би трябвало да носят отговорност и когато схванат това, тогава всички ще си мерят приказките ", посочи депутатът от Българска социалистическа партия.

Йончева означи, че е била контректна в изнесените изказвания за " шуробаджанащина " в община Хасково.

Тя съобщи, че не утвърждава потреблението на обществените мрежи, когато политик задава въпроси към институции. Така тя разяснява проблема към статуса във фейсбук на депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков, обвързван с чистотата на питейната вода в София.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР