Точката, която най-много нас ни интересува, е регионът на Черно

...
Точката, която най-много нас ни интересува, е регионът на Черно
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Трябваше да сме по-твърди за договора с Македония

Точката, която най-вече нас ни интересува, е районът на Черно море и връзките сред Украйна и Русия. От друга страна развиването на проблемите сред Косово и Сърбия, от трета страна не трябва да пропущаме Македония и, меко казано, непоследователното държание на македонския министър председател - това е моя субективна оценка, там можем да чакаме съществени изненади. Категорично би трябвало да бъдем по-твърди. Такъв разбор на най-важните точки за интереса на България за 2019 година направи в "Офанзива " по Канал 3 генералът от запаса Димо Гяуров, някогашен началник на Националната разследваща работа.

"Струва ми се, че ние направихме известна неточност с прекомерно меката си позиция, когато подписвахме контракта с Македония. Защото договорът не се отличава доста от това, което реализира Иван Костов преди време през 2001 година с оня меморандум, който беше подписан. Всъщност договорът е същият, няма развиване от този момент до момента, може би трябваше да бъдем една концепция по-твърди ", е мнението на Димо Гяуров.

По думите му проблемите сред Косово и Сърбия, с изключение на в Македония, са поради руско-американското съревнование в тези точки. "Аз там чакам конфликта - в Македония и в Косово, тъй като сякаш там е граничната и пресечната точка на двата интереса. Надявам се да разсъдъкът и от двете страни да надделее.

Във вътрешен проект в България 2019 година се надявам да е по-успешна от 2018, в европейски проект - надали. Вероятно ще следим повтаряне на повече от същото ", предвижда генералът.

На въпрос дали няма да се счупят глинените крайници на мастодонта Европейски съюз Димо Гяуров отвърна: "Не бих споделил, че се чупят краката на мастодонта Европейски Съюз, по-скоро бих споделил, че е погрешно ръководен. Мастодонът има голям капацитет - и стопански и всевъзможен различен, само че несъразмерният демократизъм изигра неприятна смешка ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР