То допълва, че силите на Москва са набелязали и окупирали

...
То допълва, че силите на Москва са набелязали и окупирали
Коментари Харесай

Еропейският съюз: Русия може да предизвика ядрена катастрофа като тази в Чернобил

То добавя, че силите на Москва са " набелязали и окупирали украински нуклеарни обекти, като неразумно са развалили оборудванията ".

" Незаконната окупация и спирането на естествената работа, като да вземем за пример възпрепятстването на ротацията на личния състав, подкопават безвредната и сигурна употреба на нуклеарните електроцентрали в Украйна и доста покачват риска от повреда ", се споделя в известието.

" По мотив годишнината от повредата в Чернобил на 26 април 1986 година ние още веднъж показваме крайната си угриженост по отношение на рисковете за нуклеарната сигурност и сигурност, породени от неотдавнашните дейности на Русия на площадката в Чернобил ", се споделя в изказването на Европейски Съюз. " Призоваваме Москва да върне контрола над окупираната Запорожска атомна електроцентрала на украинските управляващи и да се въздържа от всевъзможни по-нататъшни дейности, ориентирани против нуклеарни съоръжения. ",пише още БГНЕС.

Ръководителят на атомния контролен орган на Организация на обединените нации назова съветската окупация на Чернобил " доста, доста рискова " по време на визитата си с екип от специалисти, които правят радиационни инспекции и доставят съществени комплекти.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР