Тлеещият конфликт в Босна и Херцеговина, а не разширяване на

...
Тлеещият конфликт в Босна и Херцеговина, а не разширяване на
Коментари Харесай

Мобилизират мъже и жени до 55 години при война


Тлеещият спор в Босна и Херцеговина, а не разширение на война та в Сирия, е същинската опасност за сигурността на България.

Това обясниха български дипломати и военни специалисти пред “24 часа”.

Военните удари на Съединени американски щати, Англия и Франция в Сирия усилиха паниката, че се разпалва спор, който може да се придвижи в прилежащите страни и даже да стигне до България. Това е невероятно, много по-сигурно страната ни ще бъде наранена от нова война в Босна. Тя обаче ще е в по-далечно бъдеще, обясниха те.

Това е доста по-възможен сюжет от протичащите в Сирия събития.

И въпреки всичко настоящ остава въпросът какво прави България при положение на война и кой би трябвало да се активизира, откакто наложителната наборна казарма отпадна през 2007 година

Обявяването на военно положени е е апарат ено в Закона за защита и въоръжени те сили на Република България. Това става с декрет на президента или с решение на депутатите от Народното събрание. Гражданите се осведомят по всички измежду ства за всеобщо осведомление.

Военно положени е се афишира в два случая - в случай че има нахлуване против страната ни или при нужда от наложително осъществяване на интернационалните задължени я (виж графиката). При ненадейно въоръжено нахлуване пък не се чака оповестяване на военно положени е. Тогава неотложно се пред одобряват ограничения.

В обстановка на война защита та на страната и вътрешният ред минават под управлението на висшия главнокомандващ. За да подкрепи активността му, президентът образува Върховно основно командване, в което вземат участие министър председателят, всички министри, началникът на защита та и други

В случай на война ще бъдат мобилизирани всички мъже и дами от 18 до 55 години, които обаче са минали военно образование. Това са хората служили в армията, изкаралите наборно или непринудено военно образование. Задължително се активизират и ред ки експерти като лекари.

Повече прочете тук.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР