Тийнейджърите изпитват силни емоции по време на физическата изолация -

...
Тийнейджърите изпитват силни емоции по време на физическата изолация -
Коментари Харесай

Проучване на УНИЦЕФ: Тийнейджърите са гневни от ограниченията, но и отговорни

Тийнейджърите изпитват мощни страсти по време на физическата изолираност - най-много яд от рестриктивните мерки, само че в това време са дисциплинирани в името на здравето на по-възрастните си близки. Това е един от изводите в националното представително онлайн изследване на УНИЦЕФ България измежду младежите.

То се е състояло измежду 810 възпитаници от цялата страната, на възраст сред 15 и 19 година (8-12 клас), в разгара на изключителното състояние (16-26 април).

Осемдесет % от младежите са виновни в държанието си и съблюдават предписаните ограничения (64 на 100 не излизат на открито, а 89 % носят маски, в случай че излизат), сочи изследването.

Тази самодисциплина е макар гнева, който е подбуден от изолацията. Тийнейджърите споделят за чувства като: " усещам се като животно в зоопарк " ; " оскърбление, потъпкване на права, принудително налагане на непознато мнение ".

Преживяването на обстановката се свързва главно с изпитван яд от наложените рестрикции (70 на сто), в по-ниска степен с изживяван боязън (30 процента) и приемане с подигравка (29 на сто).

Половината от учениците не виждат заплаха, непосредствено обвързвана с тях самите, само че са склонни да съблюдават разпоредбите в името на по-възрастните си близки и тяхното здраве (но пораства и гневът им, когато самите възрастни не съблюдават същите тези правила).

В съпоставяне с интервала преди COVID-19 младежите изпитват два пъти повече боязън и тревога; пет пъти повече скука; три пъти повече гняв; пет пъти повече раздразнение; четири пъти повече носталгия и тъга; четири пъти повече самота; три пъти повече разочарования и два пъти повече беззащитност и безполезност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР