Тийнейджъри с антируски настроения са се договорили в нета, да

...
Тийнейджъри с антируски настроения са се договорили в нета, да
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Деца се договорили в нета да махнат главата на Незнайния войн

Тийнейджъри с антируски настроения са се договорили в нета, да махнат главата на паметника на Незнайния войник в Хасково, разкриха пред Lupa.bg от полицията в града. 

Криминалистите в града към този момент знаят кои са хлапетата и се чака те да бъдат арестувани. Тепърва ще се обясни дали към похищението на културната полезност се е стигнало след подстрекателство от страна на родители. 

Ченгетата към момента не знаят по какъв начин хлапетата са се справили да отрежат твърдия камък, най-вероятно са го блъскали с други павета. 



Паметникът на Незнайния войник, който е един от знаците на Хасково,  осъмна през днешния ден без главата на един от четиримата бойци в скулптурната комбинация в долната част на паметника.  

Отстранена е главата на фигура от бял мрамор, която гледа на запад. Пред монумента се организират всички публични церемонии в южния регионален център във връзка празнични дни.

Паметникът на Незнайния войник е дело на скулптора Тома Делирадев и каменоделеца Иван Атанасов. Той е повдигнат в памет на починалите в Балканската, Междусъюзническата и Първата международна война. Осветен е на втори юни 1927 година и е открит тържествено на четвърти юли същата година. На откриването участва цар Борис III, който произнася тирада.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР