Тийнейджърът Сюлейман Дауд, който загина в подводницата Титан, е взел

...
Тийнейджърът Сюлейман Дауд, който загина в подводницата Титан, е взел
Коментари Харесай

Сюлейман Дауд, загинал в Титан, взел със себе си кубчето на Рубик

Тийнейджърът Сюлейман Дауд, който почина в подводницата " Титан ", е взел със себе си кубчето на Рубик, тъй като е желал да сложи международен връх, споделя майка му пред Би Би Си.

19-годишният юноша е подал заявление в Гинес, а татко му Шахзада, който също е умрял, е донесъл фотоапарат, с цел да снима момента.

Кристин Дауд и щерка ѝ са били на борда на " Полярния принц ", поддържащия транспортен съд на подводницата, когато е получена информация, че връзката с " Титан " е изгубена, написа vesti.bg.

" В оня миг не разбрах какво значи това - а по-късно всичко потегли надолу ", споделя тя.

В първото си изявление Кристин Дауд споделя, че е възнамерявала да отиде със брачна половинка си да прегледа останките на " Титаник ", само че пътуването е било анулирано поради пандемията от COVID-19.

" Тогава се отдръпнах и им дадох опция да приготвят [Сюлейман], тъй като той в действителност искаше да отиде ", сподели тя.

Освен Сулеман и татко му Шахзада Дауд, на борда починаха още трима души: Стоктън Ръш, 61-годишният основен изпълнителен шеф на OceanGate, който е притежател на " Титан ", английският предприемач Хамиш Хардинг, 58-годишен, и Пол-Анри Наржолет, 77-годишен, някогашен водолаз от френския флот и прочут откривател.

Говорейки за сина си, госпожа Дауд споделя, че Сюлейман толкоз доста обичал кубчето на Рубик, че го носел на всички места със себе си и заслепявал феновете, като решавал комплицирания пъзел за 12 секунди.

" Той споделяше: " Ще реша кубчето на Рубик на 3700 метра под водата в " Титан ".

Сулеман е бил студент в университета Стратклайд в Глазгоу, Англия. Бизнесменът Шахзада Дауд, който е британец, произхождал от една от най-богатите пакистански семейства.

Семейството, в това число 17-годишната щерка Алина, се качило на борда на " Полярния принц " в Деня на бащата.

Г-жа Дауд сподели, че са се прегръщали и са се шегували в миговете преди брачният партньор ѝ и синът ѝ да се качат на подводницата " Титан ".

" Бях в действителност щастлива за тях, тъй като и двамата желаеха да го създадат от доста дълго време ", сподели тя.

Дауд разказва брачна половинка си като заразително любопитен за света към него - човек, който кара фамилията да гледа документални филми след вечеря.

" Той имаше тази дарба да се вълнува като дете ", сподели тя.

Г-жа Дауд и щерка ѝ остават на борда на " Полярен принц ", до момента в който задачата по издирването и спасяването минава от вяра в обезсърчение.

" Мисля, че изгубих вяра, когато изминаха 96 часа ", сподели госпожа Дауд.

Тя сподели, че тогава е изпратила известие на фамилията си. " Казах: " Подготвям се за най-лошото. Тогава изгубих вяра. "

Алина устоя още малко, сподели тя. " Тя не загуби вяра до позвъняването с бреговата защита. Когатони оповестиха, че са разкрили парчета ".

Семейството се върнало в Сейнт Джонс в събота, а в неделя отслужило заупокойна молитва за Шахзада и Сюлейман. Г-жа Дауд съобщи, че е трогната от обстоятелството, че имамът е произнесъл молитва за всичките петима починали мъже.

Кристин Дауд споделя, че тя и щерка ѝ ще се опитат да се научат да вземат решение кубчето на Рубик в чест на Сюлейман и че има намерение да продължи работата на брачна половинка си.

" Той участваше в толкоз доста неща, оказа помощ на толкоз доста хора и мисля, че в действителност желая да продължа това завещание... това е много значимо и за щерка ми. "

Г-жа Дауд отхвърля да разисква настоящите следствия на нещастието. Но когато я попитаха по какъв начин тя и щерка ѝ ще намерят протекция, тя сподели: " Има ли такова нещо? Не знам. "

" Липсват ми ", споделя тя и си поема надълбоко мирис. " Наистина, в действителност ми липсват. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР