Тийнейджърът, извел над 100 души на безопасно място по време

...
Тийнейджърът, извел над 100 души на безопасно място по време
Коментари Харесай

Тийнейджър-герой помогна на над 100 души да се спасят по време на терористичната атака в Москва

Тийнейджърът, извел над 100 души на безвредно място по време на терористичната офанзива в концертна зала в Москва в петък, е разгласен за воин. 15-годишният Ислам Халилов, който е работил на ненапълно работно време в една от гардеробните на " Крокус сити ", споделя за събитията от трагичната вечер, съобщи foxnews.com.

Концертното заведение, ситуирано в покрайнините на Москва, е било претъпкано преди осъществяването на съветската рок група " Пикник ", когато група терористи, въоръжени с автомати, нахлуват в постройката. Те стрелят безсистемно по бягащите хора, след което подпалват концертната зала.

По последни данни нападението е лишило живота на минимум 137 души, а към 180 са ранени.

Халилов сподели в изявление, че " точно когато хората са почнали да бягат от ескалатора, от стълбището ", е схванал, че се случва изключителна обстановка. Тийнейджърът сподели, че по това време е работил по " инстинкти " и е употребявал задълбочените си знания за пространствата, с цел да провежда бързо евакуацията на посетителите към друга постройка в комплекса Crocus City.

" Започнах да викам из цялото предверие, из кметството на Крокус - " Хора, има пукотевица! Всички тичаха към ревюто! " – а аз показвах къде би трябвало да отидат и помагах на всички ", изясни той.

Според служителя в дрешника, " имаше паническо бягство и всички бяха в потрес първоначално. Никой не знаеше какво да прави и къде да отиде. "

Халилов добави, че самият той тича зад цялата група, с цел да се увери, че не е оставил никого след себе си.

Тийнейджърът призна, че е бил " в действителност изплашен " от самото начало, само че въпреки всичко съумя да употребява вярно инструкциите, които преди този момент му бяха дадени по какъв начин да изтегля настойниците при положение на изключителна обстановка.

Той споделил на Руптли, че в един миг е зърнал един от терористите.

" Видях един, който беше с брада и зелена униформа и се разхождаше с автомат ", споделя младежът.
Той си спомня също, че е видял по какъв начин един от нападателите прострелва смъртоносно човек, и прибавя, че " не може да спре да мисли за това ".

15-годишният юноша съобщи, че не се счита за воин и че просто си е правил работата.
Обяснявайки какво му е помогнало да преодолее страха, Халилов разсъждава, че " е по-добре да пожертваш себе си, в сравнение с да оставиш 100 души да умрат ".

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР