Тийнейджър, отведен от Мариупол в Русия и поставен под настойничество

...
Тийнейджър, отведен от Мариупол в Русия и поставен под настойничество
Коментари Харесай

Тийнейджър, изведен от Украйна е бил спрян на беларуската граница при опит да се върне обратно

Тийнейджър, отведен от Мариупол в Русия и подложен под наставничество там, е бил спрян от съветските сили за сигурност на границата на Беларус , до момента в който се опитваше да се върне в Украйна. Това сподели през днешния ден на конференция Мария Лвова-Белова, комисар по правата на детето в Руската федерация, представена от Руската работа на Би Би Си.

Младежът се споделя Богдан Ермохин, въпрос за него зададе сътрудник на държавния ефирен канал " Россия ". Той също по този начин загатна, че в този момент негови сътрудници снимат репортаж за него.

Според кореспондента на " Россия ", Богдан, " благодарение на операции и закани са се пробвали да го привлекат назад на територията на Украйна ".

" Да, младежът беше изведен с машинация, хванахме го на границата с Беларус - удостовери Лвова-Белова. - В последния миг успяхме да го спрем на границата с органите на реда. "

Според комисаря Ермохин е бил подкрепят от няколко души, които тя назовава " сътрудници " - в това число кола с водач и " хвърлени пари " за него.
 Руският комисар по правата на детето не схваща в какво я упреква съдът в Хага
Руският комисар по правата на детето не схваща в какво я упреква съдът в Хага

Твърденията за принудително депортирани деца от Украйна били погрешни и неразбираеми

От самостоятелни източници на Би Би Си е известно, че все още на началото на пълномащабната инвазия Богдан Ермохин е бил сирак и негов легален представител е бил шефът на Мариуполския лицей, в който е учил младежът (това е естествена процедура в Украйна за по-големите тийнейджъри-сираци).

След експлоадирането на войната той е измежду 31 деца, " открити в мазетата на Мариупол " (по думите на Мария Лвова-Белова), и първо е трансфериран в Донецк, а по-късно в Московска област, където е младежът е предаден под грижите на приемно семейство.

В същата група малолетни е бил и Филип Головня, който самата Лвова-Белова е взела под наставничество. По-късно Ермохин, съгласно детския омбудсман на Русия, е отишъл на една от промените, проведени от нея " по интеграция и психическа рехабилитация " като старши куратор и " е работил с момчета от новите райони " (други ги деца, изведени от областите на Украйна, анексирани от Русия).

" Много положително момче, той оказа помощ на нашите военни, той е толкоз непосредствено проруски надъхан ", сподели комисарят по правата на децата на конференция.

Къде се намира в този момент Ермохин и какво се случва с него, не е известно. Ермохин е влизал в сметките си в обществените мрежи за финален път рано сутринта на 23 март.

Припомняме, че на 17 март основаният в Хага съд издаде - съветският комисар по правата на децата, за военно закононарушение, обвързвано с нелегално депортиране на деца от региони на Украйна, окупирани от съветските сили.

МНС уточни, че разполага с информация, че от сиропиталища и обществени домове в украински райони , за които Русия има териториални искания. Според съда в Хага част от тези деца са били
 Украйна упрекна Русия, че е депортирала принудително повече от 210 хиляди деца
Украйна упрекна Русия, че е депортирала принудително повече от 210 хиляди деца

Там ги учили на Путиновата версия на историята
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР