Титулярният разпределител, капитан и играещ помощник-треньор на волейболния Нефтохимик 2010

...
Титулярният разпределител, капитан и играещ помощник-треньор на волейболния Нефтохимик 2010
Коментари Харесай

Иван Станев се завръща за Нефтохимик само осем дни след операция

Титулярният разпределител, капитан и играещ помощник-треньор на волейболния Нефтохимик 2010 Иван Станев ще бъде на пейката на първенците в дербито на Бургас с Дея на следващия ден, единствено 8 дни откакто бе опериран от херния.

На 21 декември 38-годишният знак на клуба се подложи на интервенцията в МБАЛ „ Сърце и мозък “ в град Бургас. Иван благодари на доктор Анатоли Карашмалъков и неговия екип от клиниката по обща хирургия към болничното заведение, както и на доктор Лидия Стефанова и на ВК Нефтохимик 2010 за това, че можа да бъде на един от най-големите християнски празници – Коледа, дружно със фамилията си.

„ Не единствено ще бъда в залата на мача с Дея, само че и на пейката “, съобщи Станев за формалния клубен уебсайт.

При неговото неявяване от полето носителите на купата привлякоха Стилиян Асенов. Първи избор на треньора Атанас Петров за поста на плеймейкъра в този момент е Светослав Станков.

Утрешното бургаско дерби на първенеца на България по волейбол за мъже ВК Нефтохимик 2010 ще е мач №44 за годината за отбора. Двубоят против Дея в зала „ Младост “ е в 19:30 часа в петък, 29 декември.

Няма първокласен тим у нас с толкоз публични срещи за отиващата си календарна година.

През шампионската си акция в границите на 2023 година тимът на Атанас Петров изигра 23 мача. 11 бяха от втория дял на постоянния сезон, последваха два четвъртфинални дуела с Пирин Разлог и по-късно пристигнаха инфарктните серии от по пет дуела с ЦСКА и Хебър.

„ Нефтохимиците “ изиграха и две срещи в шампионата за Купата на България, в който изгубиха на полуфинал от Хебър. С тях дуелите в границите на сезон 2022/2023 стават 25.

Настоящия сезон 2023/2024 стартира с полуфинал за Суперкупата на България с Левски в зала „ Младост “ в Бургас, в който бургазлии изгубиха. Досега мачовете им в шампионата са 9 – 6 победи и 3 загуби.

Към изброените 35 срещи прибавяме цели осем в Европа – по три от двата квалификационни шампионата за влизане в групите на Шампионската лига плюс двата дуела от шампионата за Купата на CEV с турския Аркас. Така общият брой преди утрешния конфликт с Дея става 43.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР