Тиреоидит на Хашимото е автоимунно заболяване, което постепенно разрушава щитовидната

...
Тиреоидит на Хашимото е автоимунно заболяване, което постепенно разрушава щитовидната
Коментари Харесай

Какво да НЕ ядете, ако имате Хашимото

Тиреоидит на Хашимото е автоимунно заболяване, което последователно унищожава щитовидната тъкан. Тази жлеза е с форма на пеперуда и стои в основата на врата. Секретира хормони, които засягат съвсем всяка органна система, в това число сърцето, белите дробове, скелета и храносмилателната и централната нервна система.
Диетата и методът на живот играят жизненоважна роля в ръководството на Хашимото, защото доста хора откриват, че признаците им не престават даже и с банкет на медикаменти. Изследванията демонстрират, че изключването на избрани храни, приемането на добавки и смяната в метода на живот усъвършенства признаците. Какво обаче НЕ би трябвало да ядете?
 Заболяванията на щитовидната жлеза и какво би трябвало да знаем за тях Заболяванията на щитовидната жлеза и какво би трябвало да знаем за тях
Заболяванията на щитовидната жлеза са измежду най-често срещаните. Нарушенията в работата на този орган се отразяват неподходящо на мет...

1. Глутен и зърнени храни
Много изследвания демонстрират, че страдащите от Хашимото са по-склонни да имат цьолиакия. Нещо повече, някои доказателства сочат, че безглутеновите и беззърнести диети могат да бъдат от изгода за хората с заболяването на Хашимото.
2. Млечни артикули
 Увеличават се пациентите със щитовидната патология Увеличават се пациентите със щитовидната патология
Увеличават се пациентите със щитовидната патология, изключително автоимунната й част- тиреоидизъм. Това сподели пред Радио,,Фокус‘&lsquo...
Диетата за автоимунен протокол (AIP) е предопределена за хора с автоимунни болести. Тя отстранява евентуално нездравословните храни като зърнени храни, млечни артикули, добавена захар, кафе, бобови растения, яйца, алкохол и ядки.
3. Пилешко месо
Мнозина лекари предлагат да се откажете от пилешкото месо по същата причина като млечните артикули – поради добавени хормони, които могат да влошат положението на щитовидната жлеза.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР