ТИРАНА, Албания (АП) — Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен

...
ТИРАНА, Албания (АП) — Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ посещава Албания, ключов регионален съюзник, търсещ членство в Европейския съюз

ТИРАНА, Албания (АП) — Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен посещава Албания в четвъртък, с цел да удостовери още веднъж връзките с основен сътрудник на Балканите и съдружник в поддръжка на битката на Украйна против пълномащабното навлизане на Русия.

Блинкен ще се срещне с висши публични лица и ще се концентрира върху бъдещето на Западните Балкани, защото Албания и няколко прилежащи страни се стремят да се причислят към Европейския съюз, съгласно висши американски чиновници. длъжностни лица. Вашингтон мощно поддържа интеграцията на Албания в Европейски Съюз.

Съединени американски щати похвалиха водачеството на Албания в някогашния раздиран от война район и неотдавнашната й роля в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации като променлив член. Албания е член на НАТО и постоянно изпраща дребни армейски елементи в интернационалните мироопазващи задачи и интервенции на НАТО.

Албания ще бъде хазаин на интернационална среща на върха за Украйна по-късно този месец, на която се чака да участва и президентът на Украйна.

Напрежението сред...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР