Тиражираха лъжа, за да бъда отстранен от Булгаргаз“. Това заяви

...
Тиражираха лъжа, за да бъда отстранен от Булгаргаз“. Това заяви
Коментари Харесай

Бившият шеф на „Булгаргаз“: Тиражираха лъжа, за да бъда отстранен

„ Тиражираха неистина, с цел да бъда отхвърлен от „ Булгаргаз “. Това съобщи някогашният началник на държавното газово сдружение Николай Павлов. Той бе в студиото на „ Опорни хора “ по телевизия България ОН ЕР.

„ Обвиненията са от господин Петков и господин Василев по мой адрес от повече от една година. Как с мой автограф сме се отказали от евтиния азерски газ за сметка на „ Газпром “. Тази гигантска неистина се тиражираше. Трябваше да има мотив, с цел да мога да бъда отхвърлен от „ Булгаргаз “. И към този момент схемите с медиаторите на всички са ясни “, съобщи Павлов, който бе номиниран и за министър на енергетиката в неизбрания кабинет „ Габровски “.

Той счита, че
връзките сред „ Продължаваме промяната “ и президента са влошени
поради случилото се в страната. Причината била, че президентът е угрижен какво става в страната и когато нещата не вървят, е естествено да има и рецензии.

„ Договорът за доставка е на интерконектора, това са отговорностите на отсрещната страна. Когато не е подготвен интерконекторът, ние би трябвало да плащаме, да го взимаме, и в случай че не можем да го вземем, би трябвало да го плащаме. Бяхме изправени пред това да плащаме стотици милиони неустойки и по тази причина започнахме да търсим разновидности от кое място да желаяме газ “, уточни още Павлов.
„ Ние от 1 юли трябваше да получаваме газ от гръцката връзка. Премиерът Петков тогава най-тържествено завъртя един кран, от който нищо не потече. И те отидоха и подписаха ново съглашение, с което удължиха периода до 30 септември. В новото съглашение договарят останалата част от количествата. Но на пазарната цена, не на договорната цена, т.е. те променят изискванията на контракта и цената става 4 пъти по-висока “, акцентира Павлов.

По думите му, като се изключи че се трансформира цената, се трансформират и останалите условия по контракта като банковата гаранция, която се усилва 2 пъти, равняваща се на половин милиард.
Той допусна, че се вършат опити да се стабилизира „ Булгаргаз “.
„ Когато пристигна служебното държавно управление, откри, че „ Булгаргаз “ няма пари да си заплаща газа и трябваше да му бъде провиснал 800 млн. заем. 9 години трябват, с цел да се изплати. Само лихвата на година е 16 млн. Дружеството би трябвало да бъде подкрепено. Единият метод е през цената – българският консуматор да изплати тези задължения. Другият вид е да вземем целия пазар на Балканския полуостров – това няма по какъв начин да стане “, уточни гостът.

Според него българската промишленост ще заплаща тези загуби през идващите години и това не е заслужено, а количествата, които са били нагнетени в „ Чирен “, са били на допустимо най-скъпата цена.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР