ТИР-ове, превозващи експортна продукция от различни региони на Турция към

...
ТИР-ове, превозващи експортна продукция от различни региони на Турция към
Коментари Харесай

ТИР-ове оформиха 19-километрова опашка на турско-българската граница, бежанците се възползват

ТИР-ове, пренасящи експортна продукция от разнообразни райони на Турция към европейските страни, образуваха дълги опашки пред граничните пунктове Хамзабейли - Лесово и Капъкуле - Каритан Андреево, отварящи се от Одрин към България. Докато опашката от камиони доближава 19 километра при Граничен контролно-пропусквателен пункт Хамзабейли, почти 2500 камиона не престават да чакат за изхода в парковете в Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле.

Служители на Регионална дирекция за външна търговия Тракия, в Одрин, оповестиха, че през същия интервал на тази година има растеж от 56,23 на 100 на изходите на камиони, пренасящи експортни товари от граничен пункт Хамзабейли, по отношение на ноември предходната година, а 19,46 % нарастване на Капъкуле.

Докато 319 22 камиона са тръгнали от Капъкуле през същия интервал на предходната година, броят им доближава 381 350 през същия интервал на тази година. В Хамзабейли, където предходната година излязоха 114 335 камиона, тази година те бяха 178 627 камиона.

Шофьорът на камион Месут Тюней, който пристигна до Хамзабейли, с цел да транспорти експортния товар, който натовари от Измир за Румъния, сподели за организация Доган Хабер (DHA): „ На опашката съм от 3 дни. Имам същите проблеми като всичките мои сътрудници. Дойдох от Измир, отивам в Букурещ, Румъния. Товарът ми е кисели краставички. Не можем да спим на опашка, би трябвало да пазим колата от заран до вечер. Много е мъчно. ", той сподели.

Тюней сподели, че до момента в който чакал на опашката да напусне страната, имигранти са срязали брезентите на ТИР-а и се качили скрито в транспортното средство. Завързали срязания отвор с връзки за обувки и се скатали вътре. Той инцидентно ги чул и видял. " Извикахме чиновници от жандармерията, те пристигнаха и ги извадиха. Вече 3 дни сме тук с сътрудниците. Опитваме се да пазим, с цел да не се качи някой различен дезертьор. Ходим по потребност на равнищата, тъй като няма тоалетна ", оплака се дългогодишния водач.

Джошкун Кайгъсъз, който пътува за Румъния от Ескишехир, също съобщи, че с увеличението на износа опашките за ТИР се удължили: „ На опашка съм 24 часа. Нашите естествени потребности като храна и тоалетни, като цяло са проблем. Бежанците се качват на колите през нощта, незаконно, това е проблем. Износът се усили, тъй че мисля, че това е повода опашките да се усилват ", сподели той.

Селчук Карааслан сподели: „ Ние сме на опашка от към 2 дни. В момента към този момент сме на 9 километра ог ГКПП-то. Съмнявам се, че ще можем да стигнем през днешния ден. Няма мивка, няма храна, няма сън през деня и нощем. Застанах на опашката от 22ия километър. Не се знае дали и през днешния ден ще стигнем най-малко до паркинга за ТИР-ове. ", сподели той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР