Time изпитва проблеми с бизнеса с хартиените си издания ©

...
Time изпитва проблеми с бизнеса с хартиените си издания ©
Коментари Харесай

Meridith и братята Кох искат да купят издателя на Time

Time изпитва проблеми с бизнеса с хартиените си издания

© В© Carlo Allegri / Reuters Още по тематиката
Марина Хайдн: Приходите ни от абонаменти са повече от половината по отношение на тези от реклама

Ръководителката " Маркетинг и ритейл " в The Economist в изявление за " Капитал "
20 май 2016 Time разгласи неотдавна, че не е заинтригувана от продажба на цялата компания и ще работи върху проект, който да направи компанията още веднъж рентабилна. Братята Кох, милиардерите-основатели на Koch Industries, известни с политическото си донорство в Съединени американски щати, са се обединили с медийния конгломерат Meridith в опит да купят Time Inc, написа Financial Times. Изданието се базира на трима свои вътрешни източници. Това би бил третият опит от страна на Meridith да придобие компанията, която издава списанията Time, People и Sports Illustrated. Миналата година Time нае банкери, които да оказват помощ на компанията да реши дали да пристъпи към продажба на части от компанията, откакто получи оферта от капиталова група, водена от притежателя на Warner Music Лен Блаватник.

Meredith обмисляше също по този начин да направи предложение за закупуването на Time и по-рано през годината, само че съгласно хора, близки до диалозите, Time са поискали прекомерно висока сума. Сега, благодарение на братята Кох, медийната компания ще има по-голяма опция да закупи конкурентните издания. През април Time разяснява, че не е заинтригувана от продажба на цялата компания и ще работи върху проект, който да направи компанията още веднъж рентабилна. И трите страни досега отхвърлят коментар.

Трети опит

Първоначално Meridith сподели интерес към закупуването на Time през 2013 година, когато издателят към момента беше благосъстоятелност на Time Warner. Тогава диалозите пропаднаха и в последна сметка Time Warner отдели звеното, създавайки през 2014 година Time Inc. От своя страна братята Кох също имат история в опитите за закупуване на обособени хартиени издания. През 2013 година те обмисляха да придобият Tribune Company (която към този момент се споделя Tronc) и която издава Los Angeles Times, Chicago Tribune и други издания. В последна сметка братята се отхвърлиха от желанията си.

Тук обаче възможностите за триумф са по-големи. От отделянето си до момента, Time има съществени проблеми във финансово отношение. Фирмата има дълг от 1.2 милиарда $, който се появи още при отделянето. Подобно на доста други хартиени издания, Time също по този начин има проблем с това да накара потребителите си да заплащат за онлайн изданието. В момента компанията разчита главно на рекламни доходи. През последното тримесечие постъпленията на Time се намалиха с 9%, като основна причина беше точно неналичието на рекламни доходи. Приходите от самия бизнес със списания пък е намалял с 14% и от началото на годината акциите на компанията са поевтинели с 30%.

Рискова тактика

Стратегията на Time е обвързвана с фокус върху цифровото уголемение на изданията, нови източници на доходи и продажба на някои активи, измежду които и списанията на издателя във Англия. Time работи с консултантската компания McKinsey по отношение на понижаване на разноските и от началото на годината е уволнила 300 чиновници.

Друга част от тактиката е някои от най-известните издания на компанията, като Sports Illustrated, Entertainment и Fortune, да бъдат отпечатвани по-рдко, до момента в който спестените пари отиват допълнително вложения в областта на цифровите медии и видео платформи като Sports Illustrated TV.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР