Тимът на Звездец (Горна Малина) откри втория полусезон на Западната

...
Тимът на Звездец (Горна Малина) откри втория полусезон на Западната
Коментари Харесай

Звездец откри полусезона във Висшата лига с драматична победа


Тимът на Звездец (Горна Малина) откри втория полусезон на Западната група на Висшата лига с трагична победа. Волейболистите на Иван Генков се постановиха като посетители над Люлин (София) с 3:2 (14:25, 33:31, 25:20, 25:27, 15:13) в среща от десети кръг, изиграна в зала " Сиконко " в столицата. Двубоят продължи повече от два часа.
През по-голямата част от времето срещата бе много оспорвана. Особено трагичен бе вторият гейм - домакините водеха в резултата, само че съперникът съумя да изравни, а по-късно и да обърне в своя изгода след дълга борба и 9 геймбола.

Интрига имаше и в останалите геймове, и в последна сметка се стигна до тайбрек. Там борбата бе до последно и в последна сметка Звездец се поздрави с успеха.

Така състезателите от Горна Малина не престават победната си серия, като това е четвърти следващ триумф за тях. Съперникът пък записа трета поредна загуба.

Звездец е четвърти в класирането с 15 точки (5 победи, 4 загуби) , Люлин е на шеста позиция с точка по-малко и баланс 4:5 .



С девети следващ триумф се поздрави отборът на Ботев (Луковит) . Състезателите на Пламен Тодоров победиха изрично като посетители Град (Белоградчик) с 3:0 (25:23, 25:23, 25:16) .

Домакините поведоха за малко при започване на първия гейм, само че след това съперникът се активизира и " откри " играта си.

Луковитци остават непобедени на върха с 26 точки , волейболистите от Северозапада са пети с 15 точки и баланс 5:4.

Воденият от Петър Мечкаров Тетевен Волей също продължава възходящата си линия, като се изкачи на третата позиция. " Зелените " надиграха безапелационно Ботев (Ихтиман) с 3:0 (25:11, 25:14, 25:13) единствено за 54 минути игра.

Победата е втора поредна и общо пета за тетевенци, които имат актив от 16 точки и четири провали. Играчите на Петър Карабонев пък са предпоследни с 5 точки (2 триумфа, 7 загуби) .


С триумф стартира полусезона и за Миньор (Перник). Момчетата на Мирослав Илиев надиграха изрично Етрополе с 3:0 (25:21, 26:24, 25:17) и резервираха втората позиция в таблицата.
Перничани са с 19 точки (6 победи, 3 загуби) , етрополци остават девети с едвам 2 точки и 9 провали.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР