Тимът на Наполи постигна втора хубава победа през новия сезон

...
Тимът на Наполи постигна втора хубава победа през новия сезон
Коментари Харесай

Наполи не показа съчувствие към изтормозен от COVID-19 съперник

Тимът на Наполи реализира втора хубава победа през новия сезон в калчото, откакто с лекост разруши Дженоа с 6:0 на “Сан Паоло”. Футболистите в светлосини екипи се забавляваха на терена и не пощадиха противника, който си има COVID-19 проблеми. Единственото неприятно за наставника на домакините Дженаро Гатузо е, че Лоренцо Инсиние напусна с травма след единствено 22 минути игра.

През първото полувреме Наполи стигна единствено до едно попадение - на Ървинг Лосано в 10-ата минута, когато той се възползва от пас на Дрис Мертенс.

След почивката пред вратата на Дженоа се изви голова буря. Секунди след подновяването на играта Пьотър Жиелински беше прецизен за 2:0. В 57 Мертенс повиши на 3:0, а по-късно в 65-ата Лосано осъществя за повторно. Елиф Елмас, който размени Инсиние, усили на 4:0 след 69 минути игра, а след още три измежду голмайсторите се записа и Матео Политано.

Гостите се пробваха да сглобят конкурентноспособен състав, взимайки чартърен двама играчи от Ювентус (Лоренцо Пелегрини и Марко Пяца) и един от Челси (Давиде Дзапакоста). Днес обаче нито един от тях не впечатли. Нямаше го и титулярният вратар Матия Перин, който също е преотстъпен от Юве. Вчера той и Ласе Шьоне дадоха позитивни проби за ковид и са под карантина, а съотборниците им трябваше да летят през днешния ден за Неапол. По тази причина този дуел беше изместен с три часа по-късно. В последна сметка тези състесения се отразиха на представянето на тима.

В идващия кръг е дербито Ювентус - Наполи.

Серия А 2 кръг, неделя 27 септември  Наполи 6:0краен резулат  Дженоа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР