Тимът на Испания не показа никаква милост при домакинството си

...
Тимът на Испания не показа никаква милост при домакинството си
Коментари Харесай

Безмилостните червени фурии отнесоха Хърватия с 6:0

Тимът на Испания не сподели никаква благосклонност при семейството си на Хърватия от група 4 на дивизия " А " от Лигата на нациите. " Ла Фурия Роха " се подигра с гостите за крайното 6:0. Основна заслуга за този резултат има младият нападател на Реал Мадрид Марко Асенсио, който се отличи с гол, две асистенции и съществена заслуга за автогол на стража на хърватите.
Интересното е, че някогашният ментор на Барселона Луис Енрике залага на цели шестима играчи на Реал Мадрид като титуляри. Това се случва за първи път от 2002 година насам, когато селекционер е Иняки Саес. На вратата предстоящо е Давид Де Хеа. Пред него работят Даниел Карвахал, Начо Фернандес, Серхио Рамос и Хосе Гая. Тримата халфове са Серхио Бускетс, Саул Нигес и Дани Себайос. Атаката на отбора се води от направилия страховит мач против Англия Родриго, който e подпомаган по крилата от Иско и Марко Асенсио.
OFICIAL | ¡¡YA TENEMOS ONCE!! ¡Estos son los elegidos por @LUISENRIQUE21 para buscar la victoria ante Croacia!

¡¡VAMOS, ESPAÑA!! #UnaNuevaIlusión pic.twitter.com/BPGeveJK5o
— Selección Española de Fútbol (@SeFutbol) September 11, 2018 Световните вицешампиони от Хърватия излизоха в скица 4-2-3-1 и редица промени в състава за първата си публична среща след историческия за тях Мондиал 2018. След отказването на Даниел Субашич титуляр на вратата е Ловре Калинич. Четиримата в защита са Шиме Върсалко, Матей Митрович, Домагой Вида и Йосип Пиварич. Пред тях е двойката Иван Ракитич и Марсело Брозович, а с по-офанзивни функционалности са натоварени Матео Ковачич, Лука Модрич и Иван Перишич. На върха на офанзивата Златко Далич разчита на нападателя на Андерлехт Иван Сантини. #Croatia starting lineup!#BeProud #NationsLeague #Vatreni pic.twitter.com/XgMfB85ls7 — HNS | CFF (@HNS_CFF) September 11, 2018 В 14-ата минута пристигна първата по-сериозна заплаха в мача. Върсалко проби и центрира в наказателното поле към Сантини, чийто удар обаче мина малко настрана от вратата. В последвалата офанзива на Испания и Родриго се регистрира с удар след центриране на Гая, който обаче беше уловен от Калинич. Десет минути по-късно, както преди три дни против Англия, Саул откри резултата в интерес на иберийците. Карвахал центрира, халфът игра с глава, топката тупна в земята и влетя в мрежата.
В рамките на няколко минути Марко Асенсио блесна с две фантастични осъществявания. В 33-ата младият нападател на Реал удвои преднината на испанците с компактен шут от към 23 метра, а 120 секунди по-късно той се разноски необезпокоявано около границата на наказателното поле и стреля. Неговият шут срещна напречната греда, след което и гърба на вратаря, с цел да стане резултатът 3:0 още преди почивката.
ESP 3
CRO 0

Saúl
Asensio
Kalini og

Spain dominant #NationsLeague pic.twitter.com/4KxIiuO1Mz
— UEFA Nations League (@UEFAEURO) September 11, 2018 " Ла Фурия Роха " продължи да е безпощадна към " ватрените " и през втората част. В 49-ата минута, от третия си опит в мача, Родриго съумя да се разпише. Героят на вечерта Асенсио изведе по отличен метод нападателя, който промуши топката сред краката на излезлия Калинич. При подаването обаче останаха подозрения за засада. В 57-ата минута унижението за балканците продължи - след осъществяване на корнер Рамос се извиси над всички и заби топката в мрежата за 5:0.
Това обаче не беше всичко - в 70-ата минута пристигна ред и на Иско да запише името си измежду голмайсторите. Асенсио с нова асистенция откри андалусиеца в наказателното поле, който с технично осъществяване прати топката в мрежата на Хърватия за шести път в мача. До края на мача домакините имаха още няколко положителни благоприятни условия за гол, само че подобен по този начин и не падна.
Asensio
Vida

Your emotions right now?#NationsLeague pic.twitter.com/u3sTPbFUiW
— UEFA Nations League (@UEFAEURO) September 11, 2018 Така Испания се настани комфортно на първата позиция в групата с шест точки след победи и в двата си мача от шампионата до момента. Англия и Хърватия остават без актив, откакто са изиграли единствено по един дуел.
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА Лига на нациите 2 кръг, вторник 11 септември  Испания 6:0краен резулат  Хърватия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР