Тиквените семки са отлични както за физическото, така и за

...
Тиквените семки са отлични както за физическото, така и за
Коментари Харесай

Шепа тиквени семки на ден ни пазят от 9 опасни болести

Тиквените семки са отлични както за физическото, по този начин и за психическото здраве. Използват се за медицински цели в продължение на хиляди години. Те са богат източник на магнезий, калций, калий, желязо, цинк и витамин К.
Отличен избор са за ядене, тъй като са богати на омега-3 мастни киселини, от които тялото се нуждае, с цел да поддържа здравето на сърцето и да контролира кръвното налягане.
Македонският портал Арт кухня заключи 9 типа заболявания, върху които въздействието от потреблението на тиквени семки е незаменимо.
Срещу рак
Проучване на испански учени демонстрира, че тиквените семки съдържат съединения, които сполучливо се борят с раковите кафези.
Друго изследване, този път на немски учени, удостоверява, че при дамите, които са минали менопауза и всекидневно ядат тиквени семки, има 23% по-нисък риск от рак на гърдата. Еднакво ефикасни за това са и слънчогледовите семки.
Добри са за здравето на простатата
Маслото от тиквено семе се употребява за лекуване на увеличена простата (хиперплазия). Това масло съдържа фитохимикали и антиоксиданти, които понижават равнището на свободните радикали в организма и предотвратяват появяването на ракови кафези.
Те облекчават признаците на менопаузата
Ако търсите натурален метод, с цел да подобрите настроението си или да облекчите признаците на менопаузата, тиквените семки са превъзходен избор. Те контролират топлинни офанзиви, главоболие, понижават болките в ставите и честотата на неочаквани промени в настроението. Учените са потвърдили, че тиквените семки усилват равнището на положителния (HDL) холестерол и контролират кръвното налягане.
По-нисък холестерол
Проучванията демонстрират, че тиквените семки могат да понижат неприятния холестерол с 13% и общите равнища на холестерола с 10%.
Те също по този начин понижават риска от развиване на кръвни насядания, сърдечносъдови болести, мозъчен и сърдечен удар.
Защитават от диабет
Тиквените семки са богати на ненаситени мастни киселини. Установено е, че са ефикасни за контролиране на равнището на кръвната захар и усилват изгодата от приема на инсулин.
Множество специалисти предлагат на диабетиците тиквени семки като храна за ежедневна консумация.
Добри са за загуба на тегло
Те са богат източник на фибри и протеини, субстанции, които са от основно значение за понижаване на тежестта. Само в 30 г тиквени семки има към 5 г протеин, който ще ви държи по-дълго сити.
Въпреки това, консумирайте ги умерено, тъй като пакет семки съдържа към 285 калории.
Подобряват настроението
Те са отлични както за физическото, по този начин и за психическото здраве. Учените са разкрили, че тиквените семки демонстрират отлични резултати при понижаване на признаците на меланхолия.
Те са чудесни за понижаване на напрежението и тревогата.
Облекчават артрита
Учените са разкрили, че тиквените семки имат противовъзпалителен резултат, който облекчава признаците на артрит.
Ако страдате от артрит, яжте към 30 грама тиквени семки всеки ден, с цел да облекчите признаците.
Предотвратявт появяването на остеопороза
Хората, които имат дефицит на цинк в организма, би трябвало да обмислят да стартират да гризкат тиквени семки. Те са отличен източник на цинк - минерал, нужен за създаване на костите.
Само една четвърт чаша тиквени семки съдържа 17% от целесъобразната дневна доза цинк.
Източник: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР