Тиквата с право може да се нарече здравословен хранителен продукт.

...
Тиквата с право може да се нарече здравословен хранителен продукт.
Коментари Харесай

Няколко причини да включите тиквата в менюто си

Тиквата с право може да се назова здравословен хранителен артикул. Тя има ниско наличие на калории и може да бъде отлична основа за супи, салати и печива. В същото време съдържа протеини и въглехидрати.

Съдържание на фибри

Диетичните фибри са нужни за положително храносмилане, здрав стомашно-чревен тракт, както и за здравето на чревната микрофлора. Експертите по хранене предлагат включването на най-малко тридесет типа фибри на седмица в диетата. Отличен избор за разширение на листата би било да включите тиква в диетата си. Също по този начин фибрите в тиквата, съчетани с други потребни субстанции в нея, способстват за здравето на сърдечно-съдовата система.

Тиквата е богата на витамини и минерали

Тиквата съдържа витамин А, витамини С, Е, К , витамини от група В, както и минерали - желязо, магнезий, калий, калций, фосфор. Тиквените семки са едни от първенците по наличие на цинк , единствено 30 грама семки ще покрият съвсем 70% от дневната потребност на организма. 100 грама тиква съдържа една трета от дневната потребност от витамин А. Тези субстанции са нужни за зрението, красивата кожа и, несъмнено, имунитета. А през есенно-зимния интервал ние изключително се нуждаем от него. Освен на калий, калций, магнезий, тиквата е богата и на един доста значим детайл – силиций . За да покриете потребността от него, ще ви трябват към 150 грама тиква дневно. Ако имате суха кожа и чупливи нокти, обърнете внимание на това, може да имате недостиг. Силицият е виновен и за синтеза на колаген и еластин и външният ни тип зависи директно от това.
 тиква чорба Istock
Високото наличие на фолиева киселина разрешава тиквата да се предлага за консумация по време на бременност.

Тиквата се предлага при доста болести

Тя е подобаваща за хора, които имат проблеми със стомашно-чревния тракт, по-специално нараснало равнище на солна киселина при язва на стомаха и дванадесетопръстника. Няма противопоказания за използването и при диабетици, в противен случай, лекарите натъртват на използването и. Маслото и семената на тиквеното семе имат жлъчегонно деяние, оказват помощ на черния дроб и намаляват холестерола.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР