ТикТок свали скандалния клип на т.нар инфлуенсъри от профилите им

...
ТикТок свали скандалния клип на т.нар инфлуенсъри от профилите им
Коментари Харесай

Как се регулира съдържанието в социалните мрежи?

ТикТок смъкна скандалния клип на т.нар " инфлуенсъри " от профилите им след сигнал от Центъра за безвреден интернет и Дирекция " Киберпрестъпност ". Това обаче се случва, откакто видеото към този момент има над 1 милион гледания.

Каква е регулацията на видеоклиповете, чието наличие унижава - вижте във видеото.

Всяко наличие, което в нарушаване на разпоредбите, унижава деца или възрастни, може да бъде свалено от обществените мрежи след сигнал до платформата от институциите. Това е годно както за Facebook, по този начин и за TikTok, Instagram и Youtube. Определен профил може да бъде блокиран посредством докладване.

" Всички почитатели на Емили и Чеченеца да спрат да бъдат техни почитатели, тъй като те към този момент не го заслужават. Освен лайковете и многочислените почитатели двамата вършат доста пари на гърба на почитателите си ", съобщи Антоанета Василева - кординатор на център за безвреден интернет.

" Всички ние може да докладваме, само че не като кажем на платформата: Скрии тези изявления, а като отбележим тази обява не е вярна и не е добра ", поучава Жустин Томс, специалист цифрови медии.

В Китай употребяваната версията на TikTok лимитира всички под 14-годишна възраст да прекарват в платформата повече от 40 минути дневно. Там тя се употребява за просветителни цели.

" За страдание, към момента у нас върху TikTok няма никаква регулация. Там има наличие, което се модерира, само че за жалост, то се модерира с отстъпка във времето, което разрешава на някои сходни видове нежелателни наличия да доближават до доста огромна публика ", счита Жустин Томс.

" Затова е значимо родителите да включат всички отбрани, защото TikTok има специфични филтри, които пазят децата от нездравословно наличие. Профилат би трябвало да е частен, а не обществен ", поучава Антоанета Василева.

Единствената платформа, която не предстои на никаква регулация, е Telegram.

Затова постоянно наличието, което е свалено от другите обществени мрежи, се качва там.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР