TikTok е обект на критики и нападки от доста време,

...
TikTok е обект на критики и нападки от доста време,
Коментари Харесай

Могат ли Apple и Google да забранят TikTok

TikTok е обект на рецензии и нападки от много време, като началото на офанзивата сложи някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. 
 TikTok, директните известия и какъв брой консуматори има платформата все още
Напук на възбраните, TikTok го направи

Как платформата става още по-функционална

Платформата за видео шерване бе определяна и като евентуална опасност за националната сигурност, като повода за всичко това са околните й връзки с китайското държавно управление. 

Преди няколко сенатор от щата Колорадо в Съединени американски щати изпрати писмо непосредствено към шефовете на Гугъл и Apple с молба TikTok да бъде свален от техните платформи. 
 Снимка 550803

Причината продължава да бъде същата - подозренията, че TikTok изпраща големи количества данни за американски консуматори непосредствено към Китай. 

В писмото си сенатор Майкъл Бенет прибавя, че не е рационално китайска мрежа да бъде оставена да дефинира и избира посредством логаритмите си какво наличие ще гледат американците. 

Според него държанието на американските софтуерни компании е безконтролно и това е добър миг те да пристъпят към дейности за отбрана на Америка от евентуални рискове за националната сигурност. 
 Снимка 605372

От TikTok мигновено разясниха писмото на Бенет и побързаха да обяснят, че никакви данни от TikTok не се предават към държавното управление на Китай. 

Говорител на компанията също съобщи, че TikTok няма нищо срещу да разреши на американските управляващи да съблюдават от близко потока на данни в приложението за видео шерване. 

The New York Times напомня, че законите на Китай разрешават на локалните управляващи напълно скрито и безнаказано да изискват всевъзможни данни от фирмите в страната, тъй че отговорът на TikTok към Бенет не е напълно безапелационен. 
 TikTok, Instagram, Фейсбук и по какъв начин трите приложения наблюдават всичко, което вършим на смарт телефона си
Как TikTok, Instagram и Фейсбук наблюдават всичко, което вършим

Нови разкрития

Apple и Гугъл към момента не са коментирали обстановката. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР