TikTok е най-популярният източник на новини за деца на възраст

...
TikTok е най-популярният източник на новини за деца на възраст
Коментари Харесай

Младите британци предпочитат новините от китайския TikTok вместо от BBC

TikTok е най-популярният източник на вести за деца на възраст сред 12 и 15 години.

Това демонстрира последниятза наблюдаване на връзките Ofcom по отношение на потреблението на вести в Обединеното кралство.

Данните сочат изрично, че английското приложение за видеоклипове към този момент е най-използваният източник на вести във всички платформи за младежите, следвано от YouTube и Instagram.

28% от децата на възраст 12-15 години употребяват TikTok за източник на вести във всички платформи, до момента в който YouTube и Instagram имат дял от 25%.

Въпреки това BBC към момента има максимален обсег от всички новинарски организации измежду тази възрастова група, когато се регистрират всички нейни новинарски канали - в BBC iPlayer, радиостанции, уеб страници и телевизионни канали - 39%.

Популярността на TikTok се дължи на мощен логаритъм, който сортира наличието, което децата и младежите виждат на екрана си, както и на ефикасна функционалност за търсене, която трансформира приложението в завладяваща платформа за потребителите, изяснява TheGuardian.

Според отчета на Ofcom, вероятността 16-24-годишните  младежи да употребяват вести посредством обществените медии на телефоните си е с 30% по-висока от тази на възрастните.

Проучването демонстрира, че младежите в тази възрастова група също по този начин е по-малко евентуално да се насочат към обичайните новинарски уеб страници (6% против 26%) спрямо възрастните и е по-вероятно да се насочат към обществените медии.

Например Instagram е най-използваният индивидуален източник на вести за младежите - 44%, а BBC One е с еднакъв брой гласове с Фейсбук - 33%.

Проучването демонстрира още, че TikTok като източник на вести е станал по-популярен измежду възрастните, като един на всеки 10 го употребява, с цел да следи новините, изпреварвайки BBC Radio 1 и Channel 5 за първи път.

При старата публика, телевизионните вести са най-популярният източник, употребен от 70% от жителите в Обединеното кралство.

BBC One остава най-използваният източник на вести във всички платформи, следван от ITV. И двата канала обаче са намалели през последните пет години - BBC One с 62%, а ITV с 41 %.

Потреблението на Фейсбук също е намаляло, регистрира изследването.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР