Тихомира Методиева -Тихич изважда от анонимност доброволците, които рискуват живота

...
Тихомира Методиева -Тихич изважда от анонимност доброволците, които рискуват живота
Коментари Харесай

Тихомира Методиева-Тихич показва лицата на `калените в огън` доброволци в предстояща изложба

Тихомира Методиева -Тихич изважда от анонимност доброволците, които рискуват живота си в избавителни интервенции, като демонстрира лицата им посредством мощно въздействащи фотографии. 

Нейният план " Калени в огън " е измежду отличените в конкурса  „ Благотворителността през обектива “ и ще бъде показан в едноименната изложбата, която ще бъде открита на 26 ноември 2018 година от 19 часа в изложба „ Синтезис “, „ ФотоСинтезис Арт Център “ на бул. “Васил Левски ” №55 в София.

Тихомира Методиева демонстрира елементарни хора с неизмеримо занимание. Те рискуват живота си, с цел да оказват помощ в обстановки, в които хората нормално бягат - пожари, наводнения, трусове и други бедствия. По специалност са разнообразни - юрист, студент, заместник-кмет, здравен посредник, артист, планински лидер, автокранист, психолог, преподавател, таксиметров водач, специалист по връзки, програмист, данъчен контрольор, железничар, счетоводител, публицист, рафтинг гид, пещерняк, водолаз... Свързва ги призванието да оказват помощ.



Самата Тихомира е доброволец - пожарникар, секретар на Националната асоциация на доброволците, фотограф, алпинист, пещерняк, цивилен деятел, доброволец в археологически разкопки и майка на 17-годишна щерка. Но на първо място Тихича е добър човек, в чийто свят има положителни хора, както самата тя споделя. Затова когато преди време тя откри и върна огромна сума пари, това не беше вест, а единствено следващ щрих от положителния свят на положителните хора, в центъра на който живее Тихомира.

Освен " Калени в огън ", още два плана са отличени от състезанието и ще бъдат показани на идната галерия.

С „ ВИЖ ТОВА или историята на кучето лидер “ Борислав Трошев споделя за единственото по рода си учебно заведение за кучета водачи за незрящи в България, основано от фондация “Очи на четири лапи ”. Снимките са запечатали моменти от образованието на бъдещите четириноги помощници, от живота им в приемни фамилии, както и от всекидневието на куче лидер, което към този момент оказва помощ на човек с повредено зрение.

Проектът на Добрин Кашавелов „ ВОДА ЗА ХАИР “ показва бай Манчо - човек, посветил живота си на търсенето на вода и построяването на чешми „ за хаир “. Освен с дарбата си да открива и “чува ” водата, родопчанинът от десетилетия оказва помощ на хората и по доста други способи. Възрастният мъж всяка седмица се моли и еднообразно уважава и джамията, и църквата. Казва, че водата е жива и схваща всичко.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР