Тихомир Стойчев и Ирена Димитрова са назначени на длъжността заместник-министър

...
Тихомир Стойчев и Ирена Димитрова са назначени на длъжността заместник-министър
Коментари Харесай

Двама нови зам.-външни министри

Тихомир Стойчев и Ирена Димитрова са назначени на длъжността заместник-министър на външните работи.

Тихомир Стойчев е посланик от кариерата.

В интервала 2016 година – 2022 година е ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Съединените американски щати. Между 2012 година – 2016 година дипломат Стойчев е бил секретар на президента на Република България по въпросите на външната политика. От 2008 година до 2011 година е заемал длъжността заместник-ръководител на българското посолство във Вашингтон, като от ноември 2009 година до август 2010 година е изпълнявал длъжността краткотрайно ръководещ на посолството. В интервала 2003 – 2007 година е бил консултант по политическите и икономическите въпроси в посолството в Съединени американски щати. От 1996 година до 2000 година е бил трети секретар в Мисията на България към Европейски Съюз в Брюксел. В Министерството на външните работи е работил като шеф на отдел в дирекция „ Европейска интеграция ”, шеф на дирекция „ Америка “, и.д. Постоянен секретар. Тихомир Стойчев е магистър по философия и история от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и е бил на голям брой специализации в чужбина.

Ирена Димитрова е посланик с над 20 годишен стаж в Министерство на външните работи, минала е поредно през всички стадии на кариерно развиване с фокус политиката за сигурност и НАТО.

В интервала 2021 година – 2022 година е заместник-министър на външните работи, а досега е дипломат за специфични поръчения по построяването на резистентност в Министерство на външните работи. Димитрова има два задгранични мандата – в Обединеното кралство и в Постоянната делегация към НАТО в Брюксел.  Завършила е Философския факултет на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ с магистърска степен и Дипломатическата академия на Кралство Испания с академична степен „ Магистър по интернационалните връзки “ от Мадридския университет Компултенсе.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР