Тихо и на тъмно София осъмна с бюджет за почистване

...
Тихо и на тъмно София осъмна с бюджет за почистване
Коментари Харесай

Георгиев за обявената план-сметка от Терзиев: Харченето на публични пари се нуждае от публични обяснения

Тихо и на мрачно София осъмна с бюджет за разчистване за над четвърт милиард лв., написа общинският консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

В профила си в обществената мрежа Георгиев разяснява оповестената на уеб страницата на Столична община през днешния ден план-сметка за чистотата на града за 2024 година, която планува съвсем 20% повече средства от досегашните и единствено веднъж повече миене на улици.

" 284,8 млн. лева е плануваният бюджет за непорочност, за който новият екип на кмета Терзиев не откри за редно да даде наложителния брифинг за медиите. Обещанията за гласност и бистрота в харченето на общинските средства крушираха още в първата задача. Предвиденият бюджет е с 47 млн. лева повече от този, по който до момента се почистваше София и нито дума за това от новоназначения зам.-кмет по екология ", написа Георги Георгиев.

Общинският консултант изразя и недоумението от обстоятелството, че имената на заместник-кметовете към момента не са оповестени - нито обществено, нито на уеб страницата на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

" На съвещанието на общинския съвет в понеделник групата на ГЕРБ-СДС настоя зам.-кметът госпожа Бобчева да се качи в залата при съветниците и да показа план-сметката за непорочност. Разбира се, това не се случи. Редно ли беше и по този начин ли се прави - не, несъмнено. Четири дни по-късно бюджетът за непорочност е качен за публично разискване на уеб страницата на общината. Остава въпросът по какъв начин по този начин се разисква нещо, за което никой не знае и никой не приказва ", пита Георгиев и се обръща към новия кмет на София:

" Г-н Терзиев, бюджетът за непорочност на София, който скритом сте качили на страницата на общината, е 285 млн. лева Огромна сума, даже съпоставена с най-голямата договорка, която в миналото сте правил. Екипът на госпожа Фандъкова остави квалифициран план за план-сметката по непорочност, с цел да може новият екип да се оправи в законовите периоди. Бърз обзор на отчета на новия кмет демонстрира – 99,9% съвпадане. Единствената разлика е в миенето на главните булеварди и улици – проектът „ Фандъкова “ е заложил 14% нарастване на площите, а проектът „ Терзиев “ – 17%. Похвално е, само че харченето на обществени пари се нуждае от обществени пояснения – тихомълком няма да стане ", декларира Георги Георгиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР