Тих, скромен и благ. Така определят двойния убиец от Надежда

...
Тих, скромен и благ. Така определят двойния убиец от Надежда
Коментари Харесай

Викторио бил Тих, скромен и благ

Тих, непретенциозен и мил. Така дефинират двойния палач от " Надежда " Викторио Александров негови другари.

Въпреки че на 29 октомври 26-годишният мъж простреля жена си Дарина, а малко по-късно и едногодишната си щерка Никол, държанието му преди съдбовния ден с нищо не подсказвало съдбовната развръзка.

На друго мнение обаче са околните на убитата жена, съгласно които тя е ставала постоянно жертва на ревностните настроения на мъжа си, който чупел телефоните й и не й давал да излиза, написа 168 часа.

Дали всичко това се е случвало в действителност, никой от приятелите на Викторио не може да удостовери. Пред тях той съвсем не говорел за Дарина, а на сбирки се появявал самичък, казвайки, че тя е останала с детето им у дома. Правел усещане на сериозен човек, който след появяването на дребната Никол станал " мил " човек. Пред " 168 часа " анонимно проговори един от познатите на мъжа, който се познава със стрелеца от пет години.

- От какъв брой време познавате Викторио Александров и какъв беше мотивът за запознанството ви?

- Запознахме се преди близо 5 години, само че в действителност това нищо не значи. Все отново не е като да сме били непрекъснато дружно през цялото това време. За тези 5 години сме се виждали 20-30 пъти. Не е кой знае какъв брой, само че е задоволително, с цел да си изградя съответна

визия за него. Поводът за запознанството ни беше фиктивен. Предпочитам да не встъпвам в детайлности, само че повода беше повече насилствена, в сравнение с пожелателна.

- Кога за последно се видяхте с него и какво си казахте тогава?

- Видяхме се на 24 октомври. Пет дни преди деня, в който всичко се промени. Викторио е безмълвен, само че въпреки всичко е по-разговорливият от нас двамата, тъй че най-вече той говореше. Разменихме най-много общи приказки. Тъкмо беше минал рожденият

ден на щерка му и той ми описа за него. Не си падам изключително по сходни мотиви и го изслушах възпитано, само че с половин ухо, за което в този момент скърбя. Но въпреки всичко нищо неправилно не долових в думите му. Думи на един горделив и благополучен баща за щерка му.

- С какви усещания сте останали за него като родител? Ставали ли сте очевидец на метода, по който се държи с дребната Никол?

- До 29 октомври Викторио изглеждаше по-добър родител спрямо мен. Моят наследник е огромен, само че помня времето, когато беше на възрастта на Никол, и несъмнено не съм бил толкоз предан татко. Не знам кое е по-нормално държание за един мъж - моето или неговото, тъй че не мога да избера коректив, само че двете като че ли се разминаваха. Аз съм по-скептичен родител, до момента в който той беше въодушевен. Вдетинен дори бих споделил. Постоянно качваше фотоси и клипчета във фейсбук, на които е с бебето, по какъв начин му гука или си играят. Николбеше смисълът на съществуването му. Но очевидно единствено по този начин е изглеждало, тъй като в този момент Никол я няма, а той продължава да съществува.

- Той самият приказвал ли Ви е за нея или за брачната половинка си Дарина?

- За щерка си говореше, само че за жена си не. Сякаш я пазеше от нещо. Държеше я настрани. Никога не съм любопитствал за нея, в случай че е желал, щял е самичък да ми показа. Но той сякаш се опасяваше да не разкрие за нея нещо, което не е за нашите уши. Сега съзнавам, че несъмнено я е ревнувал. Мъжките закачки и намеци в компании, въпреки и доброжелателни, могат да бъдат мъчителни за някой сензитивен субект. Щом нямахме достъп до нея, нямаше и с какво да се майтапим.

- Споделял ли Ви е в миналото да е имал проблеми със брачната половинка си или нещо, което го е тормозило в техните връзки? Според Министерство на вътрешните работи той постоянно е проявявал експанзия към жена си - чупил е телефоните й и я е заплашвал?

- Никога. Ако се е случвало нещо такова, то е била някаква срамна фамилна загадка, която аз по този начин й не заподозрях. Не единствено по отношение на жена си, аз не съм бил очевидец на експанзия от страна на Викторио към който и да било. За мен той беше безмълвен, спокоен и непретенциозен. Даже бих споделил мил.

- На какво съгласно Вас може да се дължи това внезапно решение да постави завършек на живота на най-близките си хора? Възможно ли е да е станало в резултат на скандал? Някога ставали ли сте очевидец на скандал сред него и Дарина?

- Когато късно вечерта на 29 октомври разбрах за станалото, първата ми, подбудена без всякакво действително съображение мисъл, беше, че е ликвидиране за възмездие. А защо би отмъстил на жена си, освен това летално, един любящ брачен партньор и татко? Обичайно за невярност. А по кое време би протегнал ръка и на детето? Когато детето не е негово. Естествено, това бяха прочувствени спекулации, нито една от които в последна сметка не се удостовери. Към сегашния миг мисля, че първото ликвидиране е било подтик, осъзнаването на което го е унищожило и той е решил да отнеме и своя живот. Животът на бебето е бил превдварително решен от егоистичното му предпочитание тримата отново да се съберат и да бъдат вечно дружно, само че откакто го е умъртвил, съхранителните му механизми са сработили и в последна сметка не е имал кураж. Не го упреквам за страха и малодушието. Може би, в случай че служителите на реда не бяха чули изстрелите и му бяха дали опция да остане повече време самичък, щеше да събере храброст.

- Познавате ли и самата Дарина? Какви са усещанията Ви за нея, в случай че сте я виждали?

- Виждал съм я няколко пъти с него, само че небрежно, в колата, и дори не ни срещна.
dunavmost.com.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР