Тиери Нювил поведе на рали Корсика - четвърти кръг от

...
Тиери Нювил поведе на рали Корсика - четвърти кръг от
Коментари Харесай

Нювил излезе начело на рали Корсика след спукана гума за Танак

Тиери Нювил поведе на рали Корсика - четвърти кръг от календара на Световния рали шампионат (WRC). Пилотът на Hyundai има задатък от 4.5 сек пред Елфин Еванс с Ford Fiesta след съботните стадии, които обърнаха с главата надолу подредбата.

Естонецът От Танак стартира следобедните съботни стадии на челна позиция с дребен задатък по отношение на Еванс и 17.2 сек по отношение на Нювил. Първият следобеден стадий даде зрелищна борба сред Танак и Еванс, като вторият стопи изоставането си на 1.6 сек. В идната спортна права обаче Танак спука гума и загуби към две минути, което го прати от първата на седмата позиция. До края на деня водачът на Toyota съумя да напредне с едно място и в неделя ще започва като шести в подредбата.

WOW @ottTanak stops in SS11 - and loses the lead..... pic.twitter.com/uwdyY80fOu
— World Rally Championship (@OfficialWRC) March 30, 2019
Злополучният за Танак стадий бе извоюван от Нювил, който надуши отлична опция. В края на деня белгиецът трансформира недостига си от 11.5 сек в задатък от 4.5 сек пред Еванс.

@TourdeCorsewrc SS12

1 @ThierryNeuville 29m24m.4s
2 @SebOgier +3.1s
3 @OttTanak +9.9s
4 @KrisMeeke +12.9s
5 @ElfynEvans +16.0s

Overall Standings
1 @ThierryNeuville 2h56m50.0s
2 @ElfynEvans +4.5s
3 @SebOgier +44.8s#TourdeCorse #WRC pic.twitter.com/jvU0APwzOs
— World Rally Championship (@OfficialWRC) March 30, 2019
Шампионът Себастиен Ожие пък съумя да измести Дани Сордо от третото място след последния съботен стадий. Сордо задържа четвъртото място със своя Hyundai и е следван от Теему Сунинен с Ford. Есапека Лапи заема седмо място зад Танак, като към момента не може да усъвършенства настройките на своя Citroen C3.

Себастиен Льоб държи осмо място с Hyundai, следван от Крис Мийк с Toyota. Яри-Мати Латвала с последната Toyota се натъкна на втора спукана гума в предпоследния стадий и се наложи да я смени неотложно. Въпреки изгубеното време, той продължава да се движи 10-и.

Последният стадий в събота бе занимателен поради запалването на автомобила на водача от WRC2 Ерик Камили.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР