Тиаго Силва бе един от най-обичаните футболисти на ЦСКА. Неговата

...
Тиаго Силва бе един от най-обичаните футболисти на ЦСКА. Неговата
Коментари Харесай

Тиаго Силва: България много ми липсва, ще дойда за шампионската титла на ЦСКА

Тиаго Силва бе един от най-обичаните футболисти на ЦСКА. Неговата връзка с България бе извънредно мощна, а той продължава да се интересува какво се случва у нас. Ето какво сподели той за " Тема Спорт ".

Явно последните дни не са положителни за теб - Бразилия отпадна, от този свят си отиде Миодраг Йешич...

- Да, за жалост. Нямах мощна връзка с Йешич и не говорех доста с него отвън съблекалнята, само че доста го харесвах и ми беше прелестно да бъде мой треньор. Много скърбя за случая. Стана ми доста тъжно...

Но пък постоянно си имал мощна връзка с България...

- Да, да... Дори преди няколко дни, когато Бразилия играеше, се чух с Гриша Ганчев.

Да не те е бъзикал за отпадането?

- Не. Той доста харесва нашия народен тим.

Ти си и футболен сътрудник - мога ли да предположа, че ти се е обаждал за футболисти. Може ли да доведеш някой твой съотечественик в ЦСКА?

- (Смее се.) Не, не. Аз към този момент все по-малко се занимавам с това. Не ми остава време. Съсредоточен съм върху строителния ми бизнес. В него аз мога да управлявам нещата. В мениджърството би трябвало да отделяш много време, а парите не са доста.

Как върви строителството?

- Много добре. През май 2023-та би трябвало да завърша една бизнес постройка, а преди този момент ще стартира градеж на огромна жилищна постройка в един от най-красивите и атрактивни туристически центрове в Бразилия - Грамадо. Там живеят 30 хиляди души, а годишно идват 9 милиона туристи. Ще оставя един апартамент за себе си, няколко ще давам чартърен, а останалите ще продам.

Знаеш ли, че Гриша Ганчев възнамерява да стартира градеж на " Българска войска " след Нова година?

- За нов стадион се приказва още когато аз бях в ЦСКА, преди близо 20 години. Време е да се случи. Отборът го заслужава. Феновете го заслужават и знам, че Гриша Ганчев може да го направи.

Да те чакаме ли в България за откриването му?

- Не, не. Искам по-рано да дойда. България доста ми липсва. Надявам се още тази година да дойда, с цел да честваме шампионска купа.

Смяташ ли, че може да се случи?

- Да, за какво не. Ето, тимът е преди всичко. През есента се видя, че Лудогорец към този момент не е толкоз заплашителен. Трябват труд, религия, упоритост. Време е ЦСКА още веднъж да бъде първенец. А и в състава има бразилци, значи всичко е допустимо. Няма да има по-хубаво нещо от това тимът да е първенец и да играе на нов стадион. Видях плановете и е доста красиво, нека скоро се случи.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР