The Washington Post (WP) съобщава, че израелските власти са готови

...
The Washington Post (WP) съобщава, че израелските власти са готови
Коментари Харесай

WP: Израел е готов да удължи примирието в Газа

The Washington Post (WP) оповестява, че израелските управляващи са подготвени да удължат краткотрайното помирение в линията Газа с още 2-3 дни. Според обявата израелските управляващи чакат през това време да реализират освобождението на по-голямата част от заложниците, държани от палестинското придвижване " Хамас ".

" Очакваме, че след утрешния ден за още два-три дни ще бъдат освободени заложниците и ще има филантропична пауза, след което или ще продължим интервенциите в Газа, или може би ще бъдат реализирани спомагателни съглашения ", съобщи при изискване за анонимност почитан израелски държавен чиновник.

Израелските управляващи, съгласно информация на WP, оферират на " Хамас " да разшири процеса на връщане на заложниците и да включи в описите за освобождение пленени мъже (сега терористите освобождават единствено деца и жени), само че по този въпрос страните към момента не са съумели да реализират съглашение.

Споразумението за помирение в линията Газа в подмяна на освобождението на заложници стартира на 24 ноември. То трябваше да завърши на 27 ноември, само че беше удължено за още два дни с посредничеството на управляващите на Катар и Египет. През това време пет групи заложници бяха освободени и върнати в Израел, а в подмяна израелските управляващи освободиха трикратно повече палестински пандизчии. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР