The Rural Murals Project, или Стенописи в дивото, е инициатива

...
Коментари Харесай

Диво и красиво

The Rural Murals Project, или " Стенописи в дивото ", е самодейност на художници от България и чужбина, която имат ясна цел - да създадат от пустите села и обезлюдените региони " платна " за артистични интервенции. Проектът разчита и на доста задгранични графити актьори, които също поемат по черните пътища и безрадостните махали.

В момента екипът работи главно на три местоположения - Любница, Ихтиман и Трявна. Скоро следва работа в град Брегово до Видин, където художниците ще бъдат част от нова арт резиденция. В Дряново Rural Murals ще преобрази постройката на остаряла фабрика, която работи още веднъж ( " Платекс АД " ) и настрана ще рисува по 45-метровия комин на постройката с упоритостта това да се трансформира в най-високия исторически стенна живопис в Европа.
Kero Zen и Morgan Davy до момента в който рисуват върху изоставена постройка. Източник: Raquel Rocky Natalicchio
" В контрастност на действителността, слагаме фрески тук-там, където е имало динамичност и напредък, само че към този момент съвсем няма, обстановката е в противоположен цивилизационен развой ", споделя уличният художник Кром Багелски, който работи извънредно интензивно сред София и Лондон през последните 10 години и е в центъра на цялата тази организация. И добавя: " Колкото по-изоставен е един регион, толкоз по-подходящ е за планове като нашия. Разбира се, би трябвало да имаме всички нужни условия за престояване и най-малко ненапълно комфортен път, с цел да е допустимо доставянето на материали за изобразяване. " Багелски приготвя мобилно приложение, в което да са посочени точките, където той и сътрудниците му са рисували. Засега те рядко разкриват точното местонахождение на намесите си.
В село Любница Работа на Kero Zen
Сред интернационалните актьори, които са гостували на плана в последно време, е известният румънец Kero Zen. Ограниченията през предходната година са повлияли съществено на проектите, само че единствено краткотрайно.
Капитал - брой 19
" Решихме казуса, като позволихме на всеки художник, който се е оказал задоволително самоуверен да пътува в такава обстановка, да остане за безкрайно време в България. По този метод поддържаме интензивността от предходната година ", изяснява Багелски.
Източник: Rural Murals
Как реагират локалните? " Засега не сме имали проблеми с локалните. Обикновено са доста учудени, че вършим всичко това, само че в последна сметка се радват, стават благосклонни и услужливи. Разбират, че самодейността е потребна за всички. "

Повече на профилите на The Rural Murals Project в и.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР