The National Interest публикува материал за стратегическия свръхзвуков бомбардировач на

...
The National Interest публикува материал за стратегическия свръхзвуков бомбардировач на
Коментари Харесай

The National Interest разказа за неполетял във въздуха свръхзвуков стратегически бомбардировач на СССР

The National Interest разгласява материал за стратегическия свръхзвуков бомбардировач на Съюз на съветските социалистически републики, на който в никакъв случай не е било предопределено да лети във въздуха, макар амбициозността и привлекателните оповестени характерности.

Съветските разработчици стартират работа по плана М-70 през 1955г. Бъдещият бомбардировач е доста необикновен даже за това време - предполагаше се, че нововъведението ще се трансформира в свръхзвукова амфибия, носеща нуклеарни оръжия, ракети и стандартни бомби, написа "Поглед инфо ".

Според американски публицисти М-70 е кадърен освен да прави нуклеарни офанзиви, само че и да нападна противников кораби, както и да открива цели за руските подводници.

Обликът на бомбардировача

Предполагаше се, че чедото на руските конструктори ще може да доближава скорост един или два пъти тази на звука и да нанася удар от височина към 21 километра. Но създаването по този начин и не бе приключена и в паметта на самолета остават само няколко фотоси на модела.

Според репортерите, М-70 би бил „ елегантен, наподобяващ на игла аероплан с два мотора на крилата и още два на опашката “. Докато е на вода, той може да разчита на ски, които стартират от носа на самолета, както и на крило, което да бъде ситуирано под фюзелажа.

Кръст на амфибията

Екипажът на бомбардировача, който по този начин и в никакъв случай не е построен, би трябвало да се състои от трима души. Освен това е известно, че особено за М-70 е било планувано да се основат подводници-цистерни, способни да го зареждат с гориво. Но развиването на самолетите и подводниците-цистерни стопира.

Ръководството на Съюз на съветските социалистически републики стига до извода, че аеродинамичните характерности на бомбардировач-амфибия в никакъв случай не могат да се съпоставят с неговите наземни сътрудници. Създаването на междуконтинентални балистични ракети, които бяха доста по-бързи от най-модерните самолети, също играе роля.

Историята помни доста на брой и много забавни планове, които в никакъв случай не са били осъществени.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР