The Day the Earth Stood Still (2008 година) Филмът The Day

...
The Day the Earth Stood Still (2008 година)
Филмът The Day
Коментари Харесай

Най-дългите съобщения, изпращани в космоса

„ The Day the Earth Stood Still ” (2008 година)

Филмът „ The Day the Earth Stood Still ” е изпратен към звездната система Алфа Кентавър през 2008 година. Той е с дълготрайност 2 часа и съдържа 6500 думи в разнообразни разговори. Но дали това е задоволително средство, по което извънземните биха съдили за нашата цивилизация?

Златната плоча на Вояджър

През 1977 година са изстреляни два галактически апарата по програмата Вояджър, на борда на които има грамофонна плоча, чето наличие е подбрано от комитет на НАСА с ръководител Карл Сейгън. На плочата са записани: 5 минути „ земни звуци “ (като тон от океански талази, вятър, животни), 90 минути с музика от целия свят, поздравления на 55 разнообразни езика. Целият запис е с дълготрайност от към 2 часа. Освен това са изпратени 100 изображения, известия от публични лица от Земята и пиктограми, изобразени върху обложката на плочата.

Реклама на „ Doritos ”

През 2008 година към звездата 47 Голяма мечка, която е на 42 светлинни години от нас, е изпратен запис на реклама на „ Doritos ”, повтаряща се 720 пъти. Тъй като в рекламата не са включени никакви диалози, на доктрина ще е разбираема за извънземните. Пресметнато е, че изписаните думи (които не са по никакъв начин много), ще са общо 11 520, в случай че някой изгледа рекламата всичките 720 пъти. За страдание всяка от думите е обвързвана с „ Doritos ”.

501 известия от обществените мрежи

Очевидно 2008 е годината на изпращането на известия в космоса. Социалната мрежа „ Bebo ” също взема решение да опита да контактува с извънземни със своята стратегия „ Съобщение от Земята “. Предложени са хиляди известия, само че крайните са определени посредством гласоподаване онлайн. В последна сметка към Gliese 581 c (звезда, намираща се на малко над 20 светлинни години) са изпратени 501 известия, измежду които и такива на звезди и политици.

25 800 известия от австралийци

Вдъхновени от „ Bebo ”, списание „ Cosmos ” и австралийското държавно управление си партнират през 2009 година, с цел да основат „ Hello From Earth ” – група текстови известия, изпратени към Gliese 581 d (големият брат на Gliese 581 c). Изпратени са общо 25 878 известия.

100 000 реклами за Craiglist

Craiglist е мрежа, включваща разнообразни безвъзмездни разгласи. През 2005 година основният изпълнителен шеф на Craiglist Джим Бъкмастър предлага да се започва акция за изпращане на разгласи в галактическото пространство. Всеки, който имал предпочитание, можел да взе участие в плана. Рекламите, общо 100 000, не са ориентирани към съответно място, а част от космоса, на която не се вижда нищо и която е на към 3 светлинни години от нас, което значи, че до момента е трябвало да узнаем дали инцидентно намиращи се там извънземни не са си харесали нещо от обявите.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР