The Dark Pictures Anthology представлява уникален проект заради амбицията му

...
The Dark Pictures Anthology представлява уникален проект заради амбицията му
Коментари Харесай

Dark Pictures: House of Ashes черпи вдъхновение от акадската митология

The Dark Pictures Anthology съставлява неповторим план поради упоритостта му да показа огромните тематики от хорър жанра с по една игра. Хорър антологиите в киното са нещо постоянно срещано, само че не и в региона на видеоигрите. Supermassive Games (Until Dawn) към този момент издадоха две от плануваните осем игри от антологията: Man of Medan и Little Hope. Първата показва безгрижна разходка в морето, група тинейджъри и една ужасяваща загадка, а втората – малко градче в затънтената провинция, в който нищо не е, каквото наподобява. В края на тази година следва появяването на третата игра от поредицата House of Ashes. Кадри от нея бяха показани несъмнено по време на Е3 2021, като беше разкрита и повече информация за играта. Това беше направено от Дан Макдонълд в особено изявление, което Bandai Namco разгласиха през днешния ден в YouTube.

Действието в House of Ashes се развива в края на иракската война от 2003, когато група бойци, уверени, че са забелязали по този начин дълго търсените оръжия за всеобщо поразяване на Саддам Хюсеин се впускат в рисково премеждие, с което в никакъв случай не е трябвало да се захващат. Вместо оръжия обаче, бойците разсънват антично зло на 4000 години, когато влизат в пропуснат шумерски храм в пустинята. И ужасът стартира.

Макдонълд напомня, че игрите в антологията на Supermassive се основават на действителни легенди, градски митове и историята. Конкретно House of Ashes пък черпи ентусиазъм от Древен Акад от 2200 г.пр.н.е. По това време, Нарам-Син става първият император на Акад и се прогласява за краля-бог. По време на ръководството на Син, акадската империя претърпява своите най-хубави години, а империята подава ръка на асирийците, вавилонците и Шумер, обедниявайки ги в едно общо царство. Тук обаче е мястото, на което историята в играта прави лек завой от действителните събития, вмъквайки детайли от митологията. Написана стотици години след царуването на Нарам-Син, легендата споделя по какъв начин управникът разгневил господ с името Енлил и това довело до отправено проклинание към целия Акад, огромен апетит и чума. За да спре силата на проклятието и разпространяването на бедствията към останалата част на Шумер, другите богове решили да разрушат храма на злия господ – същият, в който попадат и нашите герои.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР