tg24.sky.it В УМБАЛ Света Марина“ към момента са разкрити 423 легла

...
tg24.sky.it
В УМБАЛ Света Марина“ към момента са разкрити 423 легла
Коментари Харесай

През март близо 1200 пациента са преминали през Covid отделенията в УМБАЛ Св. Марина

 tg24.sky.it В УМБАЛ " Света Марина “ все още са разкрити 423 кревати за пациенти  с потвърден КОВИД или съмнителни такива (включително и за лица до 18 годишна възраст), от които 59 за интензивно лекуване  на пациенти с КОВИД. За интервала 29 март-04 април през незабавните центрове на инфекциозните клиники и незабавните центрове в УМБАЛ " Света Марина “  са минали 909 пациенти, от тях с доказан и вероятен и евентуален КОВИД– 529.

Преминали пациенти през Covid структурите за интервала са 604, от които 75 са от други области. През интензивни отделения миналите са 65. Излекувани през миналата седмица са 240, а умряли – 65. Успоредно с лекуването на тези пациенти, болничното заведение оказва незабавна здравна помощ на всички нуждаещи се със болести по профилите на останалите клинични структури.

УМБАЛ " Света Марина “ – Варна е обезпечена с всички типове дезинфектиращи препарати и защитни средства. Разполага и с нужните количества лекарства и консумативи.

За месец март през Covid отделенията на лечебното заведение са минали 1171 пациента. За да се отговори на провокациите вследствие на рецесията, подбудена от Covid-19, в лечебното заведение са преструктурирани 19 клиники в Covid звена. Успоредно с лекуването на пациенти с потвърден или съмнителни за Covid-19, болничното заведение оказва незабавна здравна и онкологична помощ на всички нуждаещи се по профила на болесттите. В болничното заведение работят 2 014 чиновници, от които на първа линия в битка с Covid инфекцията - 598.

Ръководството на болничното заведение ежеседмично ще уведомява популацията на Варна и региона за действителната обстановка в лечебното заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР