тези тежки времена по време на пандемия, трудните преговори около

...
тези тежки времена по време на пандемия, трудните преговори около
Коментари Харесай

Борисов: В тези тежки времена ЕС трябва да остане сплотен

тези тежки времена по време на пандемия, сложните договаряния към Брезкит, напрежение в районите към нас, Европейски Съюз би трябвало да остане обединен. Toва написа министър председателят Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.



"С сътрудниците от ЕНП обсъждаме настоящите тематики преди постоянното съвещание на Европейския съвет. Изправени сме пред доста провокации, само че ние от ЕНП имаме нужните опит, воля и сили и ще намерим решения в интерес на европейските жители ", добавя още министър председателят.

Министър-председателят Бойко Борисов е в Брюксел, с цел да вземе присъединяване в постоянното съвещание на Европейския съвет.

Във фокуса на диалозите на водачите са връзките сред Европейския съюз и Обединеното кралство. Държавните и държавните ръководители на страните членки ще създадат обзор на осъществяването на Споразумението за отдръпването на Англия и на положението на договарянията за бъдещото партньорство сред Европейски Съюз и Обединеното кралство. Ще се дискутира подготовката за всички вероятни сюжети след края на преходния интервал, приключващ на 31 декември 2020 година

Изменението на климата също е в дневния ред на Европейския съвет. Дебатът ще се организира в подтекста на показаното от Европейска комисия предложение на План за климата до 2030 година, в който упоритостта за понижаване на излъчванията в Европейски Съюз до 2030 година е нараснала от 40 % на 55 % по отношение на равнищата от 1990 година

Държавните и държавните ръководители на страните членки на Европейски Съюз ще обсъдят още актуалната епидемиологична конюнктура в резултат на COVID-19, цялостната съгласуваност на ограниченията в отговор на пандемията и въпроси, свързани с създаването и разпространяването на ваксина против новия вирус.

В рамките на съвещанието на Европейския съвет водачите на страните членки ще дискутират връзките сред Европейски Съюз и Африка, както и други външнополитически въпроси.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР