Тези прости истини отдавна са известни на силните хора и

...
Тези прости истини отдавна са известни на силните хора и
Коментари Харесай

Няколко прости истини за силните хора: Вижте тайните, които ще ви помогнат да се справяте по-лесно в живота

Тези елементарни истини от дълго време са известни на мощните хора и им разрешават да не губят вяра даже в най-трудните моменти. Те знаят, че човек единствен може да помогне самичък на себе си. Въпреки, че някои препоръки съдържат в себе си откровена доза цинизъм, в последна сметка това е действителността и не трябва да я отхвърляме, а да се нагодим към нея. Казват, че интелигентността е тъкмо това – умеенето ни да се приспособяваме. 

Не оправдавайте и не толерирайте безразличието към вас

Това се отнася както за мъжът или дамата, които не дават отговор на вашето известие, по този начин и за работодателя, който е заречен да се обади, само че не го прави. Такава безумна претовареност просто не съществува. Това значи единствено едно и то е, че не сте приоритет за тях. Трябва да разберете това допустимо най-скоро и да спрете да се разстройвате.

Всеки човек има свои лични ползи и те са главните за него

Разбира се, има благи и грижовни хора, които се отнасят добре с вас. Но това се случва, единствено до момента в който инцидентно не се обиден персоналните им ползи. Това важи и за околните ни хора. Вашата отбрана е да кажете „ не “ до момента в който е време. Например, когато работодателят стартира да ви затрупва с прекалено много работа, което е демонстрация на неговия интерес и надлежно в очевиден ущърб на вашия.

Невъзможно е да се угоди на всички

Представете си какво би се случило с вас, в случай че си поставите такава задача. Не забравяйте, постоянно ще има недоволни хора, колкото и да се стараете. Ще бъдете само подложени на критика в отговор на вашите непостижими старания да угодите. Затова не го правете.

Животът не ни е дебитор

Не сте сключили контракт с него. Никой не е задължен да ви обича и да ви оказва помощ. За да извършите своите планове и стремежи, би трябвало да действате сами. Всичко друго е подарък и е добре пристигнало, само че не и обвързване.

Няма потребност да се оправдавате

Когато започнете да се оправдавате, вие автоматизирано се признавате за отговорен. Освен това, другите хора не се интересуват от вашите пояснения, а от това до каква степен сте им нужни с цел да задоволявате личните им потребности.

Не мисли доста, а действай

Хубаво е да се вършат проекти. Но не е нужно да се задоволявате единствено с това, а откакто сте осъзнали какво желаете, би трябвало да започнете да действате.

Не очаквайте помощ от другите

Никой няма да ви се притече на помощ, с цел да позволи коренно всичките ви проблеми и да ви обезпечи благополучен и нехаен живот. Проблемите не се вземат решение с магия. Вие сами би трябвало да работите върху позитивни промени в личния си живот.

Най-голямото благосъстояние е вашето време

За страдание времето, отредено ни на тази земя, е лимитирано. Това е нашият най-съществен и незаместим запас, тъй че не би трябвало да го хабим неразумно. Някои от проектите ще останат неизпълнени, само че не би трябвало да съжалявате за това. Работете всекидневно върху задачите си и се радвайте на всяка осъществена фантазия.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР