Тези пропагандатори в Москва действително са в шок - и

...
Тези пропагандатори в Москва действително са в шок - и
Коментари Харесай

Илиян Василев: Лошата вест за Кремъл и такива като Петков и Волги...

Тези пропагандатори в Москва фактически са в потрес - и би трябвало да намерят незабавно пояснение, тъй като в " тяхната " България смъкват монументи на тяхното въздействие. Драмата става още по-голяма и тъй като явно не управляват дневния ред у нас, не могат да спрат процесите, трендовете са против тях.

От една страна, тези въпроси към Петков са и ядосани - за какво сте позволили това. И дясната ръка на Първанов се пробва да спретне разказ по какъв начин това не е народа, тези 80 % русофили, които се изпариха.

 

Агентите на Москва не управляват настроенията и все по-трудно се залъгват че зад тях е по-голяма част от българския народ.

Недоволството на Кремъл е обосновано - заплащат си, а тукашните юнаци не им обезпечават въздействие и нещата ще стават все по-тежки.

За това повдигнах въпроса с допускането на екипи на Россия 1 в България, което е равнозначно на подпомагане на остра хибридна акция против държавното управление и управляващите. Това няма по какъв начин да се толерира. Обяснението, че въпросната журналистка била по шенгеска виза не анулира правото и задължението на гранична полиция да зададат въпрос с каква цел влизат в България и да не позволен влизането и в страната. Ако граничните служители на реда нямат указания, за това са виновни от Министерство на вътрешните работи, в случай че имат, за какво не ги извършват.

 

Руските медии все по-охотно ще дават естрада на сътрудниците на Кремъл у нас и борбата на информационно-пропагандното поле ще става още по-жестока. Поради тази аргументи е безусловно неотложно да не се позволява повтаряне на случая с екипа Россия 1.

В прочут смисъ Кремъл слага ултиматум на своите хора у нас - или спирате процеса на ерозия на контрола на Русия върху политическия, стопанския и публичен живот или стопираме кранчето и ще търсим други начали и канали.

 

Нищо чудно да прибягнат до остри мероприятия.

Как да реагираме? Ресурсите на Москва за директно пазаруване на елита у нас ще намалеят внезапно в степента в която ние престанем да купуваме енергийни им запаси. За това е значимо да се сменят управленията на БТГ и на Булгаргаз, които управляват тези процеси.

По тематиката недопечен петрол - новата съветска опорка е, че трябвало 500 милиона $ с цел да премине Нефтохим към неруски петрол. Пълна нелепост. Правителството и Народното събрание постепенно и редовно лимитират опциите на Русия да генерира свръхпечалби, само че би трябвало да се знае - геополитическия риск обвързван със благосъстоятелност, която е под надзор на Кремъл върху сериозна инфраструктура у нас единствено ще нараства. Единственото решение е промяна на собствеността. Нито войната ще свърши скоро, нито някой ще смени Путин.

Втората писта е природния газ - макар, че Булгаргаз не получава директно съветски газ от Газекспорт, нашия държавен търговец получава непряко, през медиатори, съветски газ от Гърция и Турция. Има и директен импорт на съветски газ през компания на Лукойл, който нараства.

 

Това би трябвало да спре - няма по какъв начин да ни постановат газова обсада и ние да разрешаваме на някой различен да вкарва газ от Газекспорт у нас.

Трябва да търсим дълготрайно решение за ограничение на преноса на съветски газ през България, дружно с Европейски Съюз. Вече означих, че единствено по тази линия на ходатайство всеки месец се разпределят над 100 милиона лв. сред български и непознати медиатори. И тези пари отиват за прехрана на съветските мрежи на въздействие в България и района, в това число издръжката на екипи, които снимат Волгин, Петков и сие по Россия 1.

Затегнете контрола и върху финансираните от ВТБ крупни плана - като стартира от Виваком и ще видите, че Петков и Волгин ще си приказват сами.

 

Лошата новина за Кремъл и такива като Петков и Волгин - влакът напусна гарата. Нито Червената войска ще окупира България с цел да дойдете на власт, нито толератността на българското общество е безгранична. Тази вълна на събаряне на съветски монументи и символика не може да бъде спряна.

Ако Путин не беше нападнал Украйна, " опиатът на Освободителя " можеше да продължи да работи още. Приключи.

Трябва да се знае - бруталната офанзива на Русия против Украйна изключва всякаква форма на помирение и мир в обозримо бъдеще. На Путин му би трябвало да унищожи Украйна. Това означа война до победа, в нашия случай брутална осведомителна война за изваждането на България от режим на дейна поддръжка и най-много от равновесие.

 

Илиян Василев, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР