„Тези празници няма да са като предишните. Относно настроението -

...
„Тези празници няма да са като предишните. Относно настроението -
Коментари Харесай

Българите ще купят по-малко подаръци за Коледа

„ Тези празници няма да са като предходните. Относно настроението - една четвърт от хората са трансформирали своите проекти за празниците поради COVID-19. Това е напълно обикновено, тук приказваме за младежите. Близо половината ще лимитират своите обществени контакти - да вземем за пример събиране с по-далечни родственици ", изясни социологът Димитър Ганев в ефира на NOVA за ново изследване на „ Тренд ".

Според данните от него на това мнение са огромна част от хората над 65 години.

В съпоставяне с минали години има и спад на хората, които ще купуват дарове. Според Ганев един от факторите за това са и вредите върху финансовото положение на българите.

„ Правихме няколко изследвания за COVID-19. Тествахме отношението към двата, да кажем, полюса или източници на тези - доцент Мангъров и ген. Мутафчийски. Има такива хора, които имат позитивно отношение и доверие и към двамата по едно и също време ", изясни социологът.

През март и април по отношение на ограниченията е имало цялостна поддръжка, през лятото изрично преобладаващото мнение е било, че въвеждане на добави ограничения не е належащо. След ноември, когато смъртността се е нараснала, мнението на хората фрапантно се е сменило и по-голямата част от ограниченията срещат поддръжка.

„ Българският жител не се осведоми единствено от български медии. Те съпоставят и ситуацията в Европа. През месеците имахме големи амплитуди, да създадем резюме е доста мъчно ", добави Ганев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР