Тези пълни зали са моята мотивация да продължа да работя“.Това

...
Тези пълни зали са моята мотивация да продължа да работя“.Това
Коментари Харесай

Бойко Борисов в Сливница: Пълните зали са мотивацията ми да продължа да работя

„ Тези цялостни зали са моята мотивация да продължа да работя “.

Това сподели в Сливница пред симпатизанти на ГЕРБ водачът на партията Бойко Борисов. И добави:

„ Тръгнах по-рано, с цел да прегледам това, което построихме. Първо взехме решение да построим Автомагистрала " Европа ", след това го проектирахме, финансирахме, пробихме деретата, хиляди тонове скали и в този момент е едно неповторимо оборудване. Няколко години държаха подготвен сектор сред Драгоман и Калотина, дори още няма акт 16. Изредиха се няколко министри да го откриват, даже не ни и поканиха. В момента е такава воня към автомагистралата, а и пътеките на бежанците минават оттова. Даже не могат да поддържат това, което сме построили. Направихме процесите необратими, другите след нас трябваше единствено да оправят довършителни работи. Автомагистрала " Хемус " и Велико Търново-Русе - там унищожиха всичко. Въобще не диря виновни, те се изредиха толкоз министър председатели, толкоз министри... “.

Борисов бе безапелационен:

„ Ние ще останем с направеното за всеки един български град! “

Той разкритикува решението на финансовия министър Асен Василев да не се яви на срещата за „ Лукойл “.

„ Сутринта разбирам, че Асен Василев имал доста значима работа във Варна, а аз си пристигнах от Добрич, който е по-далече от Варна, за срещата за дерогацията на „ Лукойл “. Каква толкоз значима работа е имал във Варна, с цел да не пристигна? [Николай] Денков си потегли от срещата, тъй като имал доста значима работа, след това разбирам, че значимата му работа била в университета в Благоевград. И останаха единствено ген. Атанасов и Кирил Петков. Мисля, че това, което се разбрахме за газа, беше ясно. Ние платихме безценен газ, с цел да се отървем от „ Газпром “, хранилището в Чирен още е цялостно със скъпата газ. Построихме газопровод, който те нападнаха. Сега са поставили такса! И това прави 3 милиарда лв. на година, тъкмо колкото коства газопроводът “, сподели Борисов.

После похвали симпатизантите на ГЕРБ, „ които сте ме избрали “, тъй като са дали 100% благосъстоятелност на българите, от която страната да печели по 3 милиарда на година.

„ Животът на този газопровод е 75 години, за 70 години - 210 милиарда лева е облагата. Някой различен направил ли е толкоз печелившо дружество без никакви инвестиции, което да дава толкоз пари на година, а ние да би трябвало да се оправдаваме за какво не сме го дали на Гърция или Македония? Поне им благодаря, че и през днешния ден на срещата споделиха, че е добре, че съм го направил “, изясни някогашният министър председател.

И попита:

„ Вторият въпрос, който ме озадачава е какво ги притегля толкоз в този съветски нефт? Защо аршинът за газа е един, за петрола - различен? Някои се пробват да внушат, че ние желаеме в този момент да заплащат налози, в противен случай - ние желаеме в този момент да внасят разликите от това, което България им е дала като преимущество пред всички останали страни в Европа. Това е дерогацията - изключение да внасяш съветския нефт по време на наказания. И той има една и съща цена през тези 3 години - постоянно е по-ниска от другия, тъй като е със наказания. 60 $ е този, 100 $ е другият нефт. Благодарение на България, те употребяват евтиния нефт и това би трябвало да значи на ниска цена гориво за българския народ и бизнес, само че не е по този начин. “

Борисов напомни, че съгласно Денков горивото щяло да нарастне.

„ Ама то към този момент нарастна! Към днешна дата имаме дерогация, а горивото е 3 лв.. Преди 1 година отново с дерогация стана 4 лв. по време на тяхното ръководство. Защо стана 4 лв., този 1 лев на литър къде отиде? И в този момент какво споделяме ние - или да си внесат налозите, или ще използван текст в закона да спрем дерогацията и да се съревновават наедно с всички. Нищо неприятно. Но внезапно страшна опозиция - да не е този месец, да не е другият, да е по-другият. Защо? Приемам, че страхът им е състоятелен - щели да се вдигнат цените. Но за какво не ви беше боязън, когато по същия метод подходихме с газа? Тогава платихме доста скъпо, само че се откачихме от „ Газпром “. Ако би трябвало и това ще изтърпим, само че да се откачим от съветския нефт “, бе безапелационен водачът на ГЕРБ.

Той сподели още, че началникът на кабинета на премиера се обадил в " Лукойл “ и оттова са му дали обещание да платят над половин милиард тази седмица, макар че данъчната им декларация не е такава.

„ Разбрахме се монополът върху базите им да бъде деликатно прегледан, да не стане проблем, тук с Кирил Петков се разбрахме това да бъде направено. А от януари месец обратно „ Лукойл “ да се обложат с парите, които по закон би трябвало да връщат във фонда - по наши сметки това е към 73 ст. на литър “, добави Борисов.

Надявал се това, което е говорено на срещата да се извърши и „ тези 3 милиарда, които са отишли в посока " Лукойл ", да бъдат отчасти върнати в бюджета “.

„ Да им припомня, че преди войната нямаше дерогация и по тази причина „ Лукойл “ беше на пазарните цени на всички останали компании. Ние претендираме към " Лукойл " от момента, в който стартира войната и влязоха глобите в Европа, тогава Европейска комисия даде дерогация за съветския нефт. България го е издействала поради тях, а те да бъдат по този начин положителни да създадат горивото по-евтино, като върнат парите в бюджета. Това е нашето предложение “, добави бишвият министър председател.

Той изясни и за какво са значими изборите на 29 октомври.

„ Това е последното устойчиво ръководство на страната, без сглобка. Днес [Васил] Терзиев внасял сигнали против Столична община в Европрокуратурата. Неговите водачи в това време вземат участие в срещи с нас по какъв начин да се удължи животът на държавното управление. Ако има сигнали - да ги внася, няма неприятно. Но е цинично внуците на Държавна сигурност да внасят сигнали! Тези, които погубиха маса народ по лагерите и които още не могат да си потвърдят първия милион! Надявам се там в Европрокуратурата да прочетат от кой е сигнала и да си спомнят какво е ЩАЗИ, а българското ЩАЗИ беше ръководено от тези хора. Внуците и синовете на Главно Разузнавателно Управление на Русия (ГРУ). Аналогът им е Терзиев в България и той внася сигнал “, сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува Терзиев, че не се интересува от София, тъй като не е в листата за общински съветници и в случай че не стане кмет, няма да влезе в СОС.

„ Уважаеми господин Терзиев, някой път животът си прави страшни смешки с нас. Ако ви се случи да станете кмет, с този общински съвет от ГЕРБ, от Ваня Григорова, „ Възраждане “ и Вили Лилков, доста сигнали ще отидат против Вас - там, където Вие сте били. Бъдете сигурни! Когато аз съм задължил цялата ПГ на ГЕРБ да внимава  какво приказва по тематиката " Лукойл ", с цел да не счупим държавното управление, днешният акт, с който изваждате от АДФИ, ръководено от Асен Василев и обещано Ви да го занесете... Вашият метод към нас ще бъде нашият метод към Вас! “, обърна се към претендента на Политическа партия, Демократична България и „ Спаси София “ Борисов.

Накрая той прикани симпатизантите на ГЕРБ да се борят за болшинства в общините.

„ Ще се наложи да се защитавате от страната, както през тези две и половина години, когато нямахте пари за нищо! “, приключи някогашният министър председател.



КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР