Тези обвинения са фантастика. Ако някой може да изпере 600

...
Тези обвинения са фантастика. Ако някой може да изпере 600
Коментари Харесай

Николай Банев пред спецсъда: Ако някой може да изпере 600 млн. евро, трябва да бъде избран за шеф на ООН

Тези обвинявания са фантастика. Ако някой може да изпере 600 млн. евро, би трябвало да бъде определен за началник на Организация на обединените нации или най-малко да бъде препоръчан за президент на Съединени американски щати. „Полимери“ беше едно от най-хубавите сдружения. В него има акционери – физически и юридически лица. Това съобщи Николай Банев в залата на Специализирания съд, където ограниченията за неотклонение на него и брачната половинка му Евгения.

Защо няма показания на нито един акционер? За нито едно наше действие не заслужаваме белезници. Нито един документ от тези папки не сочи нашата виновност. При толкоз високопоставени прокурори тези обвинявания са жалки“, съобщи пред спецсъда Банев.

Съпругата му Евгения помоли за по-лека мярка, с цел да се грижи за трите си деца, които останали във Франция. „Бяхме принудени да заминем, тъй като през последните 5 години бяхме подложени на палежи и заплахи“, съобщи Банева. Тя изясни, че не е виждала децата си от 46 дни и за тях се грижели родственици, които пътували до Франция.

 img_5723

„Наложете ми подписка. Сложете ми електронна гривна или ми вземете паспорта. Няма да се прикривам. Искаме да съдействаме“, сподели Банева. Тя добави и че не е била обвързвана с сдруженията, за които прокуратурата твърди, че са разграбени. „Една година съм била изпълнителен шеф на „Полимери“, не познавам нито един от тези очевидци, които са дали показания“, сподели Банева пред съда.

Преди това спецпрокуратурата изиска двамата съпрузи да останат в ареста.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР